* ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Αγαπητοί γονείς,

   O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων ιδρύθηκε το 1995. Από τότε έως σήμερα έχει εξελιχθεί σε ζωτικό κομμάτι της σχολικής ζωής, αλλά και πόλο έλξης παιδιών και γονιών προς το χώρο του σχολείου! Μέσα από πολλαπλές δραστηριότητες και εκδηλώσεις, παιδιά και γονείς νιώθουμε πλέον το σχολείο ως το δικό μας χώρο.

   Με την ενεργή βοήθεια των γονέων του σχολείου, του Συλλόγου Διδασκόντων και Διευθυντών, αλλά και με την ευγενική υποστήριξη φίλων δωρητών/χορηγών και του Δήμου της πόλης, ο Σύλλογός μας έχει εξοπλίσει τους εξής χώρους:
   -Αίθουσα σίτισης, για τα παιδιά του ολοήμερου σχολείου,
   -Αίθουσα πληροφορικής, για τα σεμινάρια του Συλλόγου,
   -Αίθουσα πιάνου-μουσικής,
   -Αίθουσα εκδηλώσεων-πολλαπλών χρήσεων-θεάτρου,
   -Μουσείο μαθητικής ζωής.

   Επίσης πραγματοποιεί τις εξής εκδηλώσεις και δράσεις:
   -Σεμινάρια Επιμορφωτικά: Πληροφορικής, Ρομποτικής, Πιάνου, Αρμόνιου, Κιθάρας, Φωτογραφίας (από Οκτ..2010) κά.
   -Σεμινάρια Ανοιχτά με εξέχοντες ομιλητές σε θέματα που μας αφορούν άμεσα, όπως Δυσλεξίας  Μαθησιακών , Ανθρωπίνων Σχέσεων - Βιωματικά, Διαιτολογίας, Πρώτων Βοηθειών, Πρόληψης, Οικογενειακής Ζωής κά.
   -Εκδηλώσεις : Χριστουγεννιάτικο Παζάρι, Αποκριάτικος Χορός, Έκθεση Βιβλίου, Χορός Αποφοίτησης, Φωτογράφηση Μαθητών κλπ.
   -Κοινωνικό έργο: Αναπόσπαστο κομμάτι των εκδηλώσεών μας.
   -Επικοινωνία : Δημιουργία/υποστήριξη blog του Συλλόγου με δυνατότητα επικοινωνίας, αλλά κυρίως πλήρους ενημέρωσης . Επισκεφθείτε μας στο http://5odimotiko.blogspot.com
     Άμεση επικοινωνία μέσω της καθιέρωσης γονέων-συνδέσμων τάξεων
   -Βιβλίο Αποφοίτων - Year Book (1η έκδοση Ιούνιος 2010)
   -Βιβλιοθήκη (αναμενόμενη λειτουργία 2010-2011)
   -Ομάδες δράσεων για την υποστήριξη των εκδηλώσεων
   -Εκπροσώπηση του σχολείου μας στις συνεδριάσεις της Σχολικής Επιτροπής

   Τέλος, βασική παροχή του Συλλόγου προς τα παιδιά, τους γονείς και τους δασκάλους είναι η παρουσία επιλεγμένης πρωινής επιστάτριας/καθαρίστριας στο χώρο του σχολείου, για την κάλυψη καθημερινών τρεχουσών αναγκών.

   Αυτά όλα, αλλά κυρίως η προσωπική συμμετοχή των γονιών με μεράκι, αστείρευτο κέφι και μεγάλη αγάπη για τα παιδιά μας, κάνουν το Σύλλογό μας να ξεχωρίζει και να πρωτοπορεί , δείχνοντας στην πράξη το υπέροχο αποτέλεσμα που έχει για τα παιδιά μας η καλή συνεργασία των παραγόντων της σχολικής κοινότητας.

   Για τη συνέχεια και εξέλιξη του έργου του Συλλόγου είναι απαραίτητη η δική σας συμμετοχή. Γίνετε ενεργό μέλος μας κι εσείς προσφέροντας την ετήσια συνδρομή σας, αλλά και την παρουσία σας στις εκδηλώσεις μας, μαζί με τις χρήσιμες προτάσεις, παρατηρήσεις και συμβουλές σας!!!!