Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σεμινάριο "Bullying στο Σχολείο: Διάγνωση, Πρόληψη & Αντιμετώπιση"

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρέθηκε την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 το σεμινάριο "Bullying στο Σχολείο: Διάγνωση, Πρόληψη & Αντιμετώπιση" με εισηγήτρια την Δρ. Αντωνία Τορρένς, εκπαιδευτική ψυχολόγο, πρόεδρο του ΚΜΟΠ και υπεύθυνη του προγράμματος Live Without Bullying.


Η Δρ. Τορρένς, την οποία ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή της, μας εξήγησε:

 • Τι είναι ο σχολικός εκφοβισμός: Ποια παιδιά συνήθως βάλλονται από αυτόν και πού, πόσο σοβαρός μπορεί να είναι, για ποιους λόγους κάποια παιδιά ασκούν εκφοβισμό και πώς οι γονείς μπορούν να μιλούν στα παιδιά τους σχετικά με αυτό.
 • Ποιες είναι οι ενδείξεις που μπορούν να έχουν οι γονείς όταν το παιδί τους έχει υποστεί είτε έχει ασκήσει εκφοβισμό
 • Ποια είναι τα συμπτώματα του παιδιού που εκφοβίζεται.
 • Τι μπορούμε να κάνουμε ως γονείς και λάθη που μπορούμε να αποφεύγουμε
 • Πώς θα μάθουμε να ενθαρρύνουμε το παιδί μας να μιλήσει χωρίς να το πιέζουμε.
 • Πώς μπορούμε να ενθαρρύνουμε το παιδί μας να προτείνει το ίδιο τρόπους για να βρεθούν λύσεις
 • Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς αναφορικά με την επικοινωνία με το σχολείο.
 • Πόσο σημαντικό είναι να ενισχύουμε την αυτοεκτίμηση του παιδιού μας;
 • Πώς βοηθάμε το παιδί να θέτει όρια και να είναι διεκδικητικό;
 • Πώς μπορούμε ως γονείς να αντιδράσουμε εάν το παιδί μας η κάποιο άλλο παιδί μας αναφέρει ότι ο φίλος/η του έχουν υποστεί βία;
 • Τι μπορούν οι γονείς να κάνουν όταν το δικό τους παιδί ασκεί εκφοβισμό;


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Όταν οι γονείς μαθαίνουν... παίζοντας

Με απόλυτη επιτυχία ολοκλήρώθηκε το βιωματικό εργαστήριο της Μαρίας Μπαλωτή "Παιχνίδια για Καλό Σκοπό", στο οποίο συμμετείχαν γονείς από όλες τις τάξεις του σχολείου. Η συστημική ψυχολόγος και μητέρα τριών παιδιών του σχολείου μας, κατάφερε να δημιουργήσει εξ αρχής μία οικεία και ζεστή ατμόσφαιρα ανάμεσα στους γονείς με αποτέλεσμα μια εξαιρετικά εποικοδημητική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες.
Στόχος ήταν να προαχθεί η συνεργασία και η εμπιστοσύνη μεταξύ των γονέων μέσα από το παιχνίδι. Οι ίδιοι οι γονείς που συμμετείχαν στο εργαστήριο δήλωσαν ότι έμαθαν να λειτουργούν ομαδικά,  να συζητούν,  να εμπιστεύονται την ομάδα ακόμη κι αν διαφωνούν. Κυρίως όμως, διασκέδασαν, γέλασαν, γνωρίστηκαν καλύτερα μεταξύ τους και έμαθαν να λειτουργούν καλοπροαίρετα, σεβόμενοι ο ένας τον άλλον.
Ελπίζουμε αυτός να είναι ο σπόρος για τη δημιουργία ενός γενικότερου κλίματος χαράς, αλληλοσεβασμού και ομαδικότητας και για τη τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των παιδιών του σχολείου.  Τα παιδιά μ…

Τα πιο... ανοιξιάτικα Χριστούγεννα!

Ήταν μία ΥΠΕΡΟΧΗ ημέρα! 
Η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Βριλησσίων τα είχε όλα: παιδικά εργαστήρια, φαγητό και ζεστό κρασί, παιχνίδι, χορό, Άγιο Βασίλη, μικρούς πιανίστες με μεγάλο ταλέντο, λαχειοφόρο αγορά, χριστουγεννιάτικο bazaar, έναν καταπληκτικό ήλιο, χαρά και πολλά χαμόγελα. 
Ο ανοιξιάτικος καιρός μας έκανε το χατήρι. Όλα κύλησαν καλά και η συμμετοχή παιδιών και γονέων ήταν μεγάλη. 
Το προαύλιο του σχολείου γέμισε τραπέζια φαγητού, Dj Set (ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αλέξανδρο Χέντον), facepainting με την ευγενική χορηγία της Oriflame , χορευτές με την καθοδήγηση χορεύτριας από το Planet, ρεσιτάλ πιάνου από τον Χρήστο Γαλίτη και τους μαθητές του και κάλαντα από τους μαθητές του σχολείου. 

Στην Αίθουσα Εκδηλώσεων κάναμε τις αγορές μας από το Χριστουγεννιάτικο Bazaar. 


Στον 1ο όροφο του σχολείου οι αίθουσες γέμισαν δραστηριότητες και εργαστήρια:

- Αγώνες σκάκι με την καθοδήγηση του Στάθη Γαζή
- Ρομποτικής από την ομάδα Ampersand
- Ζαχαροπλα…

Γιορτή Μητέρας – Ημέρα Χαράς, Διασκέδασης & Προσφοράς στο 5ο Δημοτικό Βριλησσίων

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Βριλησσίων σας προσκαλεί στην εκδήλωση «Mothers – Ημέρα Χαράς, Διασκέδασης & Προσφοράς» η οποία υλοποιείται στις 12 Μαΐου και ώρες 10:00 – 15:00. Με στόχο να μεταδώσουν στα παιδιά τις αρχές της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς, οι γονείς του 5ου Δημοτικού Βριλησσίων μετατρέπουν για μία ημέρα το σχολείο σε χώρο γέλιου και ψυχαγωγίας, αλλά και σε χώρο στήριξης των ανθρωπιστικών οργανώσεων «ΤοΧαμόγελο του Παιδιού»καιPRAKSIS. Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να δουν θέατρο, να συμμετάσχουν σε παιχνίδια και εργαστήρια, να αγοράσουν βιβλία και να συγκεντρώσουν είδη για τις δύο οργανώσεις. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης «Mothers – Ημέρα Χαράς, Διασκέδασης & Προσφοράς» είναι το ακόλουθο:
10:30 - 11:30  «ΔΩΣ' ΜΟΥ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ»  Η Εκπαιδευτικός και ΣυγγραφέαςΓιολάντα Τσορώνη – Γεωργιάδηζωντανεύει την ιστορία του ομώνυμου βιβλίου με πολλές δράσεις και παιχνίδια. Τα παιδιά ενώνουν τα χέρια και αποδεικνύουν πώς το μοίρασμα και η αλληλεγγύη κάνουν …