Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γιορτή Μητέρας – Ημέρα Χαράς, Διασκέδασης & Προσφοράς στο 5ο Δημοτικό Βριλησσίων





Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Βριλησσίων σας προσκαλεί στην εκδήλωση «Mothers – Ημέρα Χαράς, Διασκέδασης & Προσφοράς» η οποία υλοποιείται στις 12 Μαΐου και ώρες 10:00 – 15:00. Με στόχο να μεταδώσουν στα παιδιά τις αρχές της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς, οι γονείς του 5ου Δημοτικού Βριλησσίων μετατρέπουν για μία ημέρα το σχολείο σε χώρο γέλιου και ψυχαγωγίας, αλλά και σε χώρο στήριξης των ανθρωπιστικών οργανώσεων «ΤοΧαμόγελο του Παιδιού» και PRAKSIS.
Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να δουν θέατρο, να συμμετάσχουν σε παιχνίδια και εργαστήρια, να αγοράσουν βιβλία και να συγκεντρώσουν είδη για τις δύο οργανώσεις.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης «Mothers – Ημέρα Χαράς, Διασκέδασης & Προσφοράς» είναι το ακόλουθο:
10:30 - 11:30  «ΔΩΣ' ΜΟΥ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ» 
Η Εκπαιδευτικός και Συγγραφέας Γιολάντα Τσορώνη – Γεωργιάδη ζωντανεύει την ιστορία του ομώνυμου βιβλίου με πολλές δράσεις και παιχνίδια. Τα παιδιά ενώνουν τα χέρια και αποδεικνύουν πώς το μοίρασμα και η αλληλεγγύη κάνουν τον κόσμο καλύτερο και εμάς ευτυχισμένους.
Για παιδιά έως 9 ετών. Είσοδος ελεύθερη.
12:00-12:30 ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
Μία μικρή γιορτή από τα παιδιά για τον παλιό μαθητή του 5ου Δημοτικού Βριλησσίων που οραματίστηκε τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
13:00 - 14:30 COMEDY CLUB ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Για πρώτη φορά, το αγαπημένο είδος θεατρικής κωμωδίας,  το stand-up comedy, απευθύνεται σε παιδιά. Μία πρωτότυπη παράσταση, από τον Γιώργο Χατζηπαύλου, που αντιμετωπίζει τους γονείς σαν παιδιά και τα παιδιά σαν ίσους προς τους γονείς τους.
Για παιδιά 6 έως 12 ετών. 
Υποχρεωτική η συνοδεία των παιδιών από ενήλικα.
Εισιτήριο 5 ευρώ. Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
  • Bazaar Βιβλίου: Αγοράζουμε βιβλία και αφήνουμε την προσφορά μας σε βιβλία για τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην ειδικά διαμορφωμένη γωνία.
  • Εργαστήρι Χειροτεχνίας: Τα παιδιά δημιουργούν κατασκευές για τις μαμάδες που γιορτάζουν.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ
Τρόφιμα Διαρκείας για τον Οργανισμό "Το Χαμόγελο του Παιδιού"
Γάλα εβαπορέ, Λάδι, Ρύζι, Ζυμαρικά, Όσπρια, Αλεύρι, Σάλτσα τομάτας, Είδη πρωινού (κακάο, μπισκότα, κρουασάν, δημητριακά, φρυγανιές, μέλι, μαρμελάδα, μερέντα, χυμοί), Άνθος αραβοσίτου, Αλάτι, Ξύδι, Πουρές, Βρεφικές κρέμες, Βρεφικό γάλα, Είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, μωρομάντηλα, σαμπουάν, αφρόλουτρα, κρέμες συγκάματος), Προϊόντα καθαρισμού (καθαριστικά και απολυμαντικά γενικής χρήσης, απορρυπαντικό πλυντηρίου, χλωρίνη κλπ, Είδη προσωπικής φροντίδας (σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες), Είίδη οικιακής χρήσης (αλουμινόχαρτο, διάφανη μεμβράνη, λαδόκολλα, σακούλες απορριμμάτων), Χαρτικά (χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, χαρτοπετσέτες).
Φάρμaκα (και ανοιχτές συσκευασίες) για την PRAKSIS
Αντιβιοτικά ευρέως φάσματος (πχ. Amoxicillin+ clavoulanic acid), Amoxicillin Clarythromycin, Cefuroxime, κλπ), Αντιπυρετικά & Αναλγητικά ( πχ. paracetamol, mefenamic acid κλπ), Μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη (πχ. ibuprofen, nιmesulide, diclofenac, meloxicam κλπ), Παιδιατρικά Φάρμακα , φάρμακα γαστροπροστασίας (omeprazole, pantoprazole κλπ), Δερματολογικές αλοιφές




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βασιλικός και λαογραφία

Φυτό της οικογένειας των χειλανθών, πολυετές, με φύλλα και άνθη εξαιρετικά εύοσμα, ο «ώκιμος ο βασιλικός» είναι το δημοφιλέστερο ελληνικό φυτό, αγαπητό στις νοικοκυρές, που φροντίζουν να έχουν τουλάχιστον μια γλάστρα του στον κήπο ή το παράθυρό τους. Πλατύφυλλος, σγουρός ή σαραντάφυλλος θεωρείται από το λαό το σύμβολο του έρωτα και της αιώνιας αγάπης, μα και θυμητικό υποσχέσεων και όρκων που δόθηκαν: «Βασιλικέ μου της βραγιάς και κρίνε μου του δάσους άχου, εγώ, πουλάκι μου, και πώς να σε ξεχάσω. Στο παραθύρι που ‘σαι εσύ βασιλικός δεν πρέπει γιατ’ είσαι συ ο βασιλικός κι οπ’ έχει μάτια ας βλέπει. Βασιλικό και ρόζμαρι κι ανθό του γλυκανίσου ο έρωτας τα μάζεψε κι έκαμε το κορμί σου.» Ο βασιλικός έχει ξεχωριστή θέση στην ελληνική λαϊκή παράδοση και χάρη στην συμμετοχή του στη χριστιανική εκκλησιαστική λατρεία. Βασιλικό βυθίζει ο ιερέας στον αγιασμό για να ραντίσει τους πιστούς, σε κλωνάρια βασιλικού τοποθετείται και ο σταυρός στις 14 Σεπτεμβρίου, εορτή του Σταυρού, αφού το αρω

Πλάτανος και λαογραφία

Ο πλάτανος είναι ο βασιλιάς του ελληνικού φυτικού βασιλείου. Είναι δέντρο φυλλοβόλο, μακρόβιο, υγρόφιλο και με μεγάλη ανάπτυξη, τόσο σε ύψος (μέχρι 70 μέτρα) όσο και σε περίμετρο κορμού (μέχρι 12 μέτρα). Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, η Πλάτανος ήταν αδελφή δύο πελώριων γιγάντων, των Αλωάδων, και κόρη του Ποσειδώνα. Αγαπούσε πολύ τους αδελφούς της και όταν εκείνοι πέθαναν,  από τη θλίψη της, μεταμορφώθηκε σε δέντρο. Αναφορές στον πλάτανο έχουμε ήδη από την ομηρική εποχή, με την Ωραία Ελένη να αναπαύεται στη σκιά ενός πλάτανου, το Μενέλαο να φυτεύει την Μενελαΐδα πλάτανο στις Καρυές και τον Αγαμέμνονα να θυσιάζει κάτω από τον πλάτανο της Αυλίδας. Ιστορικός είναι και ο υπεραιωνόβιος πλάτανος της Κω, που πίστευαν ότι διατηρούνταν από την εποχή που ο Ιπποκράτης δίδασκε την Ιατρική στο Ασκληπιείο. Στην Τουρκοκρατία πολλοί πλάτανοι της χώρας έγιναν γνωστοί από τη χρήση τους από τους Τούρκους για τον απαγχονισμό των Ελλήνων αγωνιστών, όπως ο πλάτανος του Αλή Πασά στα Γιάννενα,