Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011

Σεμινάριο για τη βία στην εφηβεία στις 11.00π.μ. το Σάββατο 12/2/2011


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην ανοιχτή Ομιλία-Συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου και ώρα 11.00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου μας με θέμα:

«Εκπαίδευση  αξιών  και  αυτοεκτίμηση  στα  παιδιά  για  την  αντιμετώπιση  της  βίας  στην  εφηβεία»

Η βία στους νέους εξαπλώνεται σε όλο και μικρότερες ηλικίες και τα παλαιότερα προγράμματα αντιμετώπισης δεν επαρκούν πάντα για τις ανάγκες των σημερινών παιδιών. Θα παρουσιαστούν οι διαφορετικές μορφές βίας, με έμφαση στη βία από ομάδες νέων. Θα δούμε το ψυχολογικό προφίλ του βίαιου εφήβου και πώς μπορούν οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς να τον προσεγγίσουν με κατανόηση, με προσοχή, με εκπαίδευση αξιών μέσα από δραστηριότητες στην τάξη και μέσω παραδειγμάτων από την καθημερινή ζωή. Επίσης πώς μπορούμε να χτίσουμε την αυτοεκτίμηση στα παιδιά μας, ώστε να εξελιχθούν σε λειτουργικούς ανθρώπους, ισχυρά εξοπλισμένους στις αντιξοότητες και δυσκολίες της ζωής.

Ομιλήτρια είναι η κυρία Βικτωρία Πρεκατέ, εκπαιδευτικός, ψυχολόγος, συγγραφέας του βιβλίου “H κακοποίηση του παιδιού στο σχολείο και στην οικογένεια” και πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού σωματείου ΜΕΝΤΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ (www.mentoras.org).

H Βικτωρία Πρεκατέ γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι εκπαιδευτικός με βασικές και μεταπτυχιακές σπουδές στα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Λονδίνου και απόφοιτος του Προγράμματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1992 εργάζεται εθελοντικά σε αγγλικές και ελληνικές οργανώσεις για την προάσπιση των δικαιωμάτων της γυναίκας και του παιδιού.

Θα διανεμηθούν ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με τα παραπάνω θέματα.
H παρουσία σας θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου