Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ 12 /9/ 2011

Προς Μαθητές, Εκπαιδευτικούς και Γονείς 

Αγαπητά μας παιδιά,  

Εμείς, οι γονείς σας, ευχόμαστε καλή Χρονιά και καλή Πρόοδο και υποσχόμαστε να κάνουμε ότι μπορούμε για να ομορφύνει η καθημερινότητα στο σχολείο σας !

Αξιότιμοι ΕκπαιδευτικοίΔάσκαλοι,

σας ευχόμαστε καλό Κουράγιο και Δημιουργική Δουλειά, παρά τις πολλές δυσχέρειες που είναι γνωστό πως αντιμετωπίζετε εσείς αλλά και τα σχολεία στο σύνολο σχεδόν της λειτουργίας τους.

Για μια ακόμα χρονιά, η Πολιτεία αδυνατεί να ικανοποιήσει βασικές ανάγκες των σχολείων, αλλά και τις διακηρύξεις και εξαγγελίες της για το ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ !  Αποκορύφωμα η έναρξη της σχολικής χρονιάς χωρίς βιβλία !!! Για μια ακόμη χρονιά το φιλότιμο και το όραμα των απλών ανθρώπων και λειτουργών θα παίξει το σημαντικότερο ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία.   

Από την πλευρά μας υποσχόμαστε να συμβάλουμε και να προσφέρουμε ως γονείς και ως Ένωση Γονέων κάθε δυνατή βοήθεια του έργο σας.

Αγαπητοί Γονείς, μέλη μας,

Καλώς ξανασυναντιόμαστε και αυτή την χρονιά, μια χρονιά που προβλέπεται ιδιαίτερα δύσκολη.

Ευχόμαστε καλή Συνεργασία και ελπίζουμε σε μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη συμμετοχή στους συλλόγους γονέων και στη ζωή του σχολείου για το καλό των παιδιών μας. 

                     ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πιο... ανοιξιάτικα Χριστούγεννα!

Ήταν μία ΥΠΕΡΟΧΗ ημέρα!  Η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Βριλησσίων τα είχε όλα: παιδικά εργαστήρια, φαγητό και ζεστό κρασί, παιχνίδι, χορό, Άγιο Βασίλη, μικρούς πιανίστες με μεγάλο ταλέντο, λαχειοφόρο αγορά, χριστουγεννιάτικο bazaar, έναν καταπληκτικό ήλιο, χαρά και πολλά χαμόγελα.  Ο ανοιξιάτικος καιρός μας έκανε το χατήρι. Όλα κύλησαν καλά και η συμμετοχή παιδιών και γονέων ήταν μεγάλη.  Το προαύλιο του σχολείου γέμισε τραπέζια φαγητού, Dj Set (ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αλέξανδρο Χέντον), facepainting με την ευγενική χορηγία της Oriflame , χορευτές με την καθοδήγηση χορεύτριας από το Planet , ρεσιτάλ πιάνου από τον Χρήστο Γαλίτη και τους μαθητές του και κάλαντα από τους μαθητές του σχολείου.  Στην Αίθουσα Εκδηλώσεων κάναμε τις αγορές μας από το Χριστουγεννιάτικο Bazaar.  Στον 1ο όροφο του σχολείου οι αίθουσες γέμισαν δραστηριότητες και εργαστήρια: - Αγώνες σκάκι με την καθοδήγηση του Στάθη Γαζή - Ρομπο

Όταν οι γονείς μαθαίνουν... παίζοντας

Με απόλυτη επιτυχία ολοκλήρώθηκε το βιωματικό εργαστήριο της Μαρίας Μπαλωτή "Παιχνίδια για Καλό Σκοπό", στο οποίο συμμετείχαν γονείς από όλες τις τάξεις του σχολείου. Η συστημική ψυχολόγος και μητέρα τριών παιδιών του σχολείου μας, κατάφερε να δημιουργήσει εξ αρχής μία οικεία και ζεστή ατμόσφαιρα ανάμεσα στους γονείς με αποτέλεσμα μια εξαιρετικά εποικοδημητική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες. Στόχος ήταν να προαχθεί η συνεργασία και η εμπιστοσύνη μεταξύ των γονέων μέσα από το παιχνίδι. Οι ίδιοι οι γονείς που συμμετείχαν στο εργαστήριο δήλωσαν ότι έμαθαν να λειτουργούν ομαδικά,  να συζητούν,  να εμπιστεύονται την ομάδα ακόμη κι αν διαφωνούν. Κυρίως όμως, διασκέδασαν, γέλασαν, γνωρίστηκαν καλύτερα μεταξύ τους και έμαθαν να λειτουργούν καλοπροαίρετα, σεβόμενοι ο ένας τον άλλον. Ελπίζουμε αυτός να είναι ο σπόρος για τη δημιουργία ενός γενικότερου κλίματος χαράς, αλληλοσεβασμού και ομαδικότητας και για τη τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των παιδιών του σχολε

Βασιλικός και λαογραφία

Φυτό της οικογένειας των χειλανθών, πολυετές, με φύλλα και άνθη εξαιρετικά εύοσμα, ο «ώκιμος ο βασιλικός» είναι το δημοφιλέστερο ελληνικό φυτό, αγαπητό στις νοικοκυρές, που φροντίζουν να έχουν τουλάχιστον μια γλάστρα του στον κήπο ή το παράθυρό τους. Πλατύφυλλος, σγουρός ή σαραντάφυλλος θεωρείται από το λαό το σύμβολο του έρωτα και της αιώνιας αγάπης, μα και θυμητικό υποσχέσεων και όρκων που δόθηκαν: «Βασιλικέ μου της βραγιάς και κρίνε μου του δάσους άχου, εγώ, πουλάκι μου, και πώς να σε ξεχάσω. Στο παραθύρι που ‘σαι εσύ βασιλικός δεν πρέπει γιατ’ είσαι συ ο βασιλικός κι οπ’ έχει μάτια ας βλέπει. Βασιλικό και ρόζμαρι κι ανθό του γλυκανίσου ο έρωτας τα μάζεψε κι έκαμε το κορμί σου.» Ο βασιλικός έχει ξεχωριστή θέση στην ελληνική λαϊκή παράδοση και χάρη στην συμμετοχή του στη χριστιανική εκκλησιαστική λατρεία. Βασιλικό βυθίζει ο ιερέας στον αγιασμό για να ραντίσει τους πιστούς, σε κλωνάρια βασιλικού τοποθετείται και ο σταυρός στις 14 Σεπτεμβρίου, εορτή του Σταυρού, αφού το αρω