Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έκκληση για συλλογή φαρμάκων για τους Γιατρούς του Κόσμου


Το τελευταίο διάστημα, ως επακόλουθο της αυξανόμενης φτώχειας που οδηγεί σε ανθρωπιστική κρίση, πολλοί άνθρωποι, χωρίς πρόσβαση στο σύστημα υγείας –δυστυχώς και Έλληνες πολίτες πλέον- συνωθούνται στα πολυϊατρεία των Γιατρών του Κόσμου της χώρας μας για δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα, με αποτέλεσμα τα δωρεάν φάρμακα να εξαντλούνται.

Το σχολείο μας, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του για κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη, αποφάσισε να ανταποκριθεί στην επείγουσα έκκληση των Γιατρών του Κόσμου, κάνοντας με τη σειρά του έκκληση στη δική σας ευαισθησία για απολύτως αναγκαίο φαρμακευτικό υλικό, όπως:

 •   1) Αντιβιοτικά
 •   2) Αντιπυρετικά
 •   3) Αντιβηχικά δισκία
 •   4) Αντιδιαβητικά δισκία
 •   5) Φάρμακα για στομάχι
 •   6) Δερματολογικές αλοιφές

  Από τη λίστα που ακολουθεί, συγκεντρώνουμε ό,τι φάρμακο σας περισσεύει, έστω και αν είναι χρησιμοποιημένο, εκτός από τα σιρόπια που πρέπει να είναι άθικτα και να μην έχουν λήξει.

  Όλα τα είδη φαρμάκων είναι ευπρόσδεκτα, έστω και αν η περιεκτικότητά τους δεν αναφέρεται στη λίστα.

  Όποιοι έχουν τη δυνατότητα και θέλουν, μπορούν να αγοράσουν φάρμακα αναφέροντας στο φαρμακοποιό ότι προορίζονται για τους Γιατρούς του Κόσμου. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αφαιρείται η ετικέτα του φαρμάκου.

  Τα φάρμακα θα συγκεντρώνονται την ερχόμενη εβδομάδα, 7,8,9 και 11 Νοεμβρίου, στο ισόγειο του σχολείου. Υπεύθυνη κ. Παρασκευοπούλου Γιώτα.

  Από το Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου


  ΛΙΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

  Accupron 20 mg
  Accuretic
  Aerolin inhaler
  Amoxil
  Aprovel
  Arcoxia
  Atorvastatin 20
  Augmentin
  Berovent inhaler
  Brufen
  Ceclor
  Celebrex
  Ciproxin
  Co Aprovel
  Co Diovan
  Daflon
  Daonil
  Depakine Chrono
  Depon
  Diamicron
  Diovan
  Efexor
  Eucreas
  Flixotide inhaler
  Glucophage
  Klaricid
  Laprazol
  Legofer
  Lipitor
  Lobivon
  Lopresor 100 mg
  Meloxicam
  Mesulid

  Nexium
  Normell
  Norocin
  Norvasc
  Nozinan
  Olartan
  Olmetec
  Omacor
  Omeprazol
  Omnic Tocas
  Pancoran
  Plavix (Clopidogrel)
  Ponstan
  Pradig Tocas
  Salospir 100 mg
  Seractil
  Seretide diskus
  Seropram
  Seroquel 100,200,300,400 mg
  Simvastatin 20 mga
  Singulair 5+10 mg
  Solosa
  Symbicort
  Tenormin
  Trianec
  Voltaren (όλα εκτός ενέσιμο)
  Xozal
  Zantac
  Zinadol
  Zirtek
  Zodin
  Zyprexa

  Επιδεσμικό υλικό και γάζες
  Ινσουλίνες όλων των ειδών, κυρίως Lantus
  Όλα τα αντιβηχικά σιρόπια και χάπια
  Όλες τις κρέμες και αλοιφές
  Σύριγγες ινσουλίνης και γάζες fucidin

  Σχόλια

  Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

  Τα πιο... ανοιξιάτικα Χριστούγεννα!

  Ήταν μία ΥΠΕΡΟΧΗ ημέρα!  Η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Βριλησσίων τα είχε όλα: παιδικά εργαστήρια, φαγητό και ζεστό κρασί, παιχνίδι, χορό, Άγιο Βασίλη, μικρούς πιανίστες με μεγάλο ταλέντο, λαχειοφόρο αγορά, χριστουγεννιάτικο bazaar, έναν καταπληκτικό ήλιο, χαρά και πολλά χαμόγελα.  Ο ανοιξιάτικος καιρός μας έκανε το χατήρι. Όλα κύλησαν καλά και η συμμετοχή παιδιών και γονέων ήταν μεγάλη.  Το προαύλιο του σχολείου γέμισε τραπέζια φαγητού, Dj Set (ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αλέξανδρο Χέντον), facepainting με την ευγενική χορηγία της Oriflame , χορευτές με την καθοδήγηση χορεύτριας από το Planet , ρεσιτάλ πιάνου από τον Χρήστο Γαλίτη και τους μαθητές του και κάλαντα από τους μαθητές του σχολείου.  Στην Αίθουσα Εκδηλώσεων κάναμε τις αγορές μας από το Χριστουγεννιάτικο Bazaar.  Στον 1ο όροφο του σχολείου οι αίθουσες γέμισαν δραστηριότητες και εργαστήρια: - Αγώνες σκάκι με την καθοδήγηση του Στάθη Γαζή - Ρομπο

  Όταν οι γονείς μαθαίνουν... παίζοντας

  Με απόλυτη επιτυχία ολοκλήρώθηκε το βιωματικό εργαστήριο της Μαρίας Μπαλωτή "Παιχνίδια για Καλό Σκοπό", στο οποίο συμμετείχαν γονείς από όλες τις τάξεις του σχολείου. Η συστημική ψυχολόγος και μητέρα τριών παιδιών του σχολείου μας, κατάφερε να δημιουργήσει εξ αρχής μία οικεία και ζεστή ατμόσφαιρα ανάμεσα στους γονείς με αποτέλεσμα μια εξαιρετικά εποικοδημητική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες. Στόχος ήταν να προαχθεί η συνεργασία και η εμπιστοσύνη μεταξύ των γονέων μέσα από το παιχνίδι. Οι ίδιοι οι γονείς που συμμετείχαν στο εργαστήριο δήλωσαν ότι έμαθαν να λειτουργούν ομαδικά,  να συζητούν,  να εμπιστεύονται την ομάδα ακόμη κι αν διαφωνούν. Κυρίως όμως, διασκέδασαν, γέλασαν, γνωρίστηκαν καλύτερα μεταξύ τους και έμαθαν να λειτουργούν καλοπροαίρετα, σεβόμενοι ο ένας τον άλλον. Ελπίζουμε αυτός να είναι ο σπόρος για τη δημιουργία ενός γενικότερου κλίματος χαράς, αλληλοσεβασμού και ομαδικότητας και για τη τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των παιδιών του σχολε

  Βασιλικός και λαογραφία

  Φυτό της οικογένειας των χειλανθών, πολυετές, με φύλλα και άνθη εξαιρετικά εύοσμα, ο «ώκιμος ο βασιλικός» είναι το δημοφιλέστερο ελληνικό φυτό, αγαπητό στις νοικοκυρές, που φροντίζουν να έχουν τουλάχιστον μια γλάστρα του στον κήπο ή το παράθυρό τους. Πλατύφυλλος, σγουρός ή σαραντάφυλλος θεωρείται από το λαό το σύμβολο του έρωτα και της αιώνιας αγάπης, μα και θυμητικό υποσχέσεων και όρκων που δόθηκαν: «Βασιλικέ μου της βραγιάς και κρίνε μου του δάσους άχου, εγώ, πουλάκι μου, και πώς να σε ξεχάσω. Στο παραθύρι που ‘σαι εσύ βασιλικός δεν πρέπει γιατ’ είσαι συ ο βασιλικός κι οπ’ έχει μάτια ας βλέπει. Βασιλικό και ρόζμαρι κι ανθό του γλυκανίσου ο έρωτας τα μάζεψε κι έκαμε το κορμί σου.» Ο βασιλικός έχει ξεχωριστή θέση στην ελληνική λαϊκή παράδοση και χάρη στην συμμετοχή του στη χριστιανική εκκλησιαστική λατρεία. Βασιλικό βυθίζει ο ιερέας στον αγιασμό για να ραντίσει τους πιστούς, σε κλωνάρια βασιλικού τοποθετείται και ο σταυρός στις 14 Σεπτεμβρίου, εορτή του Σταυρού, αφού το αρω