Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σεμινάριο «ΓΟΝΙΟΣ, ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΟΡΙΑ...»


Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012- 11.00 π.μ.
Σεμινάριο

«ΓΟΝΙΟΣ, ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΟΡΙΑ...»

Που βρίσκεται άραγε η “χρυσή τομή” και η πολυπόθητη ισορροπία
ανάμεσα στο όριο και τον περιορισμό;
Ποια είναι η χρησιμότητα των ορίων για τα παιδιά μας, την
συναισθηματική τους ανάπτυξη και την ψυχική τους υγεία;

Πως μπορούμε να θέσουμε όρια ανάλογα με την ηλικία του παιδιού
και, το σημαντικότερο, να τα τηρήσουμε;

Τι δυσκολίες μπορεί να αντιμετωπίσουμε στην προσπάθεια μας και
πώς μπορούμε να ξεκινήσουμε να τις αντιμετωπίζουμε;


Στο σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί θα μιλήσουμε για τα παραπάνω θέματα, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει χρόνος για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών.

Εισηγήτρια:
Στέλλα Σπανού, MSc, Ψυχολόγος,
Ειδ/νη στην Οικογενειακή και Ομαδική Συστημική Ψυχοθεραπεία
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στο τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου το 2002.Το 2003 ξεκίνησε την 4ετή ειδίκευση της στη Συστημική  Οικογενειακή και Ομαδική Θεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων, ενώ παράλληλα έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο στη “Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων” από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παράλληλα, ολοκλήρωσε την προσωπική της θεραπεία σε ομάδα.
Έχει εργαστεί στο Κέντρο Ημέρας του Γενικού Νοσοκομείου “Ασκληπιείο” Βούλας στα πλαίσια προγράμματος Stage. Συνεργάζεται με ιδιωτικούς φορείς από το 2009, στους τομείς της ατομικής και ομαδικής ψυχοθεραπείας παιδιών και εφήβων, καθώς και της συμβουλευτικής γονέων. Από τον Μάρτιο του 2011 συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Υπ. Παιδείας ως εκπαιδεύτρια στο έργο “Σχολές Γονέων”. Παράλληλα, διατηρεί ιδιωτικό γραφείο ως συστημική ψυχοθεραπεύτρια.

Χώρος διεξαγωγής: 5ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων – Αλφειού και Χελμού
Διοργάνωση: Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 5ου Δημ. Σχολείου Βριλησσίων

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Όταν οι γονείς μαθαίνουν... παίζοντας

Με απόλυτη επιτυχία ολοκλήρώθηκε το βιωματικό εργαστήριο της Μαρίας Μπαλωτή "Παιχνίδια για Καλό Σκοπό", στο οποίο συμμετείχαν γονείς από όλες τις τάξεις του σχολείου. Η συστημική ψυχολόγος και μητέρα τριών παιδιών του σχολείου μας, κατάφερε να δημιουργήσει εξ αρχής μία οικεία και ζεστή ατμόσφαιρα ανάμεσα στους γονείς με αποτέλεσμα μια εξαιρετικά εποικοδημητική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες.
Στόχος ήταν να προαχθεί η συνεργασία και η εμπιστοσύνη μεταξύ των γονέων μέσα από το παιχνίδι. Οι ίδιοι οι γονείς που συμμετείχαν στο εργαστήριο δήλωσαν ότι έμαθαν να λειτουργούν ομαδικά,  να συζητούν,  να εμπιστεύονται την ομάδα ακόμη κι αν διαφωνούν. Κυρίως όμως, διασκέδασαν, γέλασαν, γνωρίστηκαν καλύτερα μεταξύ τους και έμαθαν να λειτουργούν καλοπροαίρετα, σεβόμενοι ο ένας τον άλλον.
Ελπίζουμε αυτός να είναι ο σπόρος για τη δημιουργία ενός γενικότερου κλίματος χαράς, αλληλοσεβασμού και ομαδικότητας και για τη τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των παιδιών του σχολείου.  Τα παιδιά μ…

Τα πιο... ανοιξιάτικα Χριστούγεννα!

Ήταν μία ΥΠΕΡΟΧΗ ημέρα! 
Η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Βριλησσίων τα είχε όλα: παιδικά εργαστήρια, φαγητό και ζεστό κρασί, παιχνίδι, χορό, Άγιο Βασίλη, μικρούς πιανίστες με μεγάλο ταλέντο, λαχειοφόρο αγορά, χριστουγεννιάτικο bazaar, έναν καταπληκτικό ήλιο, χαρά και πολλά χαμόγελα. 
Ο ανοιξιάτικος καιρός μας έκανε το χατήρι. Όλα κύλησαν καλά και η συμμετοχή παιδιών και γονέων ήταν μεγάλη. 
Το προαύλιο του σχολείου γέμισε τραπέζια φαγητού, Dj Set (ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αλέξανδρο Χέντον), facepainting με την ευγενική χορηγία της Oriflame , χορευτές με την καθοδήγηση χορεύτριας από το Planet, ρεσιτάλ πιάνου από τον Χρήστο Γαλίτη και τους μαθητές του και κάλαντα από τους μαθητές του σχολείου. 

Στην Αίθουσα Εκδηλώσεων κάναμε τις αγορές μας από το Χριστουγεννιάτικο Bazaar. 


Στον 1ο όροφο του σχολείου οι αίθουσες γέμισαν δραστηριότητες και εργαστήρια:

- Αγώνες σκάκι με την καθοδήγηση του Στάθη Γαζή
- Ρομποτικής από την ομάδα Ampersand
- Ζαχαροπλα…

Γιορτή Μητέρας – Ημέρα Χαράς, Διασκέδασης & Προσφοράς στο 5ο Δημοτικό Βριλησσίων

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Βριλησσίων σας προσκαλεί στην εκδήλωση «Mothers – Ημέρα Χαράς, Διασκέδασης & Προσφοράς» η οποία υλοποιείται στις 12 Μαΐου και ώρες 10:00 – 15:00. Με στόχο να μεταδώσουν στα παιδιά τις αρχές της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς, οι γονείς του 5ου Δημοτικού Βριλησσίων μετατρέπουν για μία ημέρα το σχολείο σε χώρο γέλιου και ψυχαγωγίας, αλλά και σε χώρο στήριξης των ανθρωπιστικών οργανώσεων «ΤοΧαμόγελο του Παιδιού»καιPRAKSIS. Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να δουν θέατρο, να συμμετάσχουν σε παιχνίδια και εργαστήρια, να αγοράσουν βιβλία και να συγκεντρώσουν είδη για τις δύο οργανώσεις. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης «Mothers – Ημέρα Χαράς, Διασκέδασης & Προσφοράς» είναι το ακόλουθο:
10:30 - 11:30  «ΔΩΣ' ΜΟΥ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ»  Η Εκπαιδευτικός και ΣυγγραφέαςΓιολάντα Τσορώνη – Γεωργιάδηζωντανεύει την ιστορία του ομώνυμου βιβλίου με πολλές δράσεις και παιχνίδια. Τα παιδιά ενώνουν τα χέρια και αποδεικνύουν πώς το μοίρασμα και η αλληλεγγύη κάνουν …