Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αποτελέσματα Ετήσιας Συνέλευσης και Διοικητικού Συμβουλίου του ΣυλλόγουΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική συνέλευση του Συλλόγου μας, η οποία αποφάσισε τα παρακάτω:

1. Η συνδρομή του Συλλόγου μας για το σχολικό έτος 2012-13 θα μειωθεί. Κάθε μέλος/οικογένεια θα καταβάλει €15 ετησίως (αντί για €20), ανεξαρτήτως αριθμού παιδιών που φοιτούν στο σχολείο. Όσοι έχουν καταβάλει ήδη €20 θα πάρουν €5 επιστροφή.

2. Αποφασίστηκε να παραμείνει ως πρωινή καθαρίστρια η κυρία Αγγελική Στράτου. Η αμοιβή της θα ανέρχεται σε €380 μηνιαίως. Σχετικά με την οικονομική βοήθεια στις δύο απογευματινές καθαρίστριες, αποφασίστηκε να μειωθεί στα €35 μηνιαίως για την καθεμία (αντί για €70).

Επομένως η συνεισφορά μας για τις καθαρίστριες θα είναι:
α) για οικογένεια με 1 παιδί στο σχολείο €15 ετησίως και
β) για οικογένεια με 2 παιδιά στο σχολείο €25 ετησίως.

4. Σχετικά με το βάψιμο των αιθουσών αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί για όλο το σχολείο, 12 αίθουσες. Το κόστος θα επωμιστεί ο Σύλλογος  μας και θα γίνει με την εθελοντική εργασία των γονέων.

5. Αποφασίστηκε οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. να διεξαχθούν στις 17 Δεκεμβρίου 2012, την ίδια μέρα και ώρα που θα παραλάβουμε τους ελέγχους των παιδιών μας.

Το Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2012 το Δ.Σ., παρουσία των συνδέσμων των τάξεων, αποφάσισε τα παρακάτω:

1. Το βάψιμο των αιθουσών θα γίνει στις 20 Οκτωβρίου 2012, ημέρα Σάββατο και ώρα 9.00 π.μ. με την εθελοντική εργασία των γονέων. Την Παρασκευή 19/10/12 στις 18.00 θα γίνει η προετοιμασία των αιθουσών για το βάψιμο.

2. Σε κάθε τάξη θα λειτουργήσει μια μικρή δανειστική βιβλιοθήκη. Την οργάνωσή της θα αναλάβει ο σύνδεσμος της τάξης σε συνεργασία με το δάσκαλο/δασκάλα της κάθε τάξης.

3. Καθορίστηκε η ομάδα που θα αναλάβει την οργάνωση των σεμιναρίων για γονείς και αποτελείται από την κυρία Ευαγγελία Κυπραίου και την κυρία Νότα Γεραμά.

4. Όσοι γονείς ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην οργάνωση του Χριστουγεννιάτικου Παζαριού, μπορούν να έλθουν στις 19/10/2012 στο χώρο του σχολείου μας, προκειμένου να οργανώσουμε τις ομάδες δράσης και τις δραστηριότητες των παιδιών.

5. Εμβολιασμός των παιδιών με το εμβόλιο της φυματίωσης. Θα αναλάβει ο Σύλλογος σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του σχολείου να ενημερωθεί για τις προΰποθέσεις του ομαδικού εμβολιασμού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Όταν οι γονείς μαθαίνουν... παίζοντας

Με απόλυτη επιτυχία ολοκλήρώθηκε το βιωματικό εργαστήριο της Μαρίας Μπαλωτή "Παιχνίδια για Καλό Σκοπό", στο οποίο συμμετείχαν γονείς από όλες τις τάξεις του σχολείου. Η συστημική ψυχολόγος και μητέρα τριών παιδιών του σχολείου μας, κατάφερε να δημιουργήσει εξ αρχής μία οικεία και ζεστή ατμόσφαιρα ανάμεσα στους γονείς με αποτέλεσμα μια εξαιρετικά εποικοδημητική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες.
Στόχος ήταν να προαχθεί η συνεργασία και η εμπιστοσύνη μεταξύ των γονέων μέσα από το παιχνίδι. Οι ίδιοι οι γονείς που συμμετείχαν στο εργαστήριο δήλωσαν ότι έμαθαν να λειτουργούν ομαδικά,  να συζητούν,  να εμπιστεύονται την ομάδα ακόμη κι αν διαφωνούν. Κυρίως όμως, διασκέδασαν, γέλασαν, γνωρίστηκαν καλύτερα μεταξύ τους και έμαθαν να λειτουργούν καλοπροαίρετα, σεβόμενοι ο ένας τον άλλον.
Ελπίζουμε αυτός να είναι ο σπόρος για τη δημιουργία ενός γενικότερου κλίματος χαράς, αλληλοσεβασμού και ομαδικότητας και για τη τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των παιδιών του σχολείου.  Τα παιδιά μ…

Τα πιο... ανοιξιάτικα Χριστούγεννα!

Ήταν μία ΥΠΕΡΟΧΗ ημέρα! 
Η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Βριλησσίων τα είχε όλα: παιδικά εργαστήρια, φαγητό και ζεστό κρασί, παιχνίδι, χορό, Άγιο Βασίλη, μικρούς πιανίστες με μεγάλο ταλέντο, λαχειοφόρο αγορά, χριστουγεννιάτικο bazaar, έναν καταπληκτικό ήλιο, χαρά και πολλά χαμόγελα. 
Ο ανοιξιάτικος καιρός μας έκανε το χατήρι. Όλα κύλησαν καλά και η συμμετοχή παιδιών και γονέων ήταν μεγάλη. 
Το προαύλιο του σχολείου γέμισε τραπέζια φαγητού, Dj Set (ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αλέξανδρο Χέντον), facepainting με την ευγενική χορηγία της Oriflame , χορευτές με την καθοδήγηση χορεύτριας από το Planet, ρεσιτάλ πιάνου από τον Χρήστο Γαλίτη και τους μαθητές του και κάλαντα από τους μαθητές του σχολείου. 

Στην Αίθουσα Εκδηλώσεων κάναμε τις αγορές μας από το Χριστουγεννιάτικο Bazaar. 


Στον 1ο όροφο του σχολείου οι αίθουσες γέμισαν δραστηριότητες και εργαστήρια:

- Αγώνες σκάκι με την καθοδήγηση του Στάθη Γαζή
- Ρομποτικής από την ομάδα Ampersand
- Ζαχαροπλα…

Γιορτή Μητέρας – Ημέρα Χαράς, Διασκέδασης & Προσφοράς στο 5ο Δημοτικό Βριλησσίων

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Βριλησσίων σας προσκαλεί στην εκδήλωση «Mothers – Ημέρα Χαράς, Διασκέδασης & Προσφοράς» η οποία υλοποιείται στις 12 Μαΐου και ώρες 10:00 – 15:00. Με στόχο να μεταδώσουν στα παιδιά τις αρχές της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς, οι γονείς του 5ου Δημοτικού Βριλησσίων μετατρέπουν για μία ημέρα το σχολείο σε χώρο γέλιου και ψυχαγωγίας, αλλά και σε χώρο στήριξης των ανθρωπιστικών οργανώσεων «ΤοΧαμόγελο του Παιδιού»καιPRAKSIS. Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να δουν θέατρο, να συμμετάσχουν σε παιχνίδια και εργαστήρια, να αγοράσουν βιβλία και να συγκεντρώσουν είδη για τις δύο οργανώσεις. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης «Mothers – Ημέρα Χαράς, Διασκέδασης & Προσφοράς» είναι το ακόλουθο:
10:30 - 11:30  «ΔΩΣ' ΜΟΥ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ»  Η Εκπαιδευτικός και ΣυγγραφέαςΓιολάντα Τσορώνη – Γεωργιάδηζωντανεύει την ιστορία του ομώνυμου βιβλίου με πολλές δράσεις και παιχνίδια. Τα παιδιά ενώνουν τα χέρια και αποδεικνύουν πώς το μοίρασμα και η αλληλεγγύη κάνουν …