Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012

Το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ γιορτάζει τα 17 του χρόνια
Στις 9 Νοεμβρίου 2012 συμπληρώνονται 17 χρόνια δράσης του οργανισμού ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ. 17 χρόνια από την ημέρα που ο εμπνευστής και ψυχή του ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ, ο μικρός Ανδρέας έγραψε το ημερολόγιό του.

Δράση του ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Στα 17 χρόνια δράσης του το ΧΑΜΟΓΕΛΟ υποστήριξε εκατομμύρια παιδιά και τις οικογένειές τους. Πάντα με συνέπεια στην επιθυμία και το όραμα του Ανδρέα.

Αναλυτικότερα:
Η Εθνική Γραμμή για Παιδιά SOS 1056 δέχτηκε 2.081.369 κλήσεις εκ των οποίων χιλιάδες αφορούσαν σε σοβαρές καταγγελίες για κακοποίηση, παραμέληση παιδιών, επιτόπιες παρεμβάσεις, στήριξη παιδιών που επαιτούν, παράνομη διακίνηση παιδιών.

Στα νοσοκομεία παίδων Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πάτρας το ΧΑΜΟΓΕΛΟ βρέθηκε στο πλευρό 22.304 παιδιών και των οικογενειών τους.

22.268 παιδιά και οι οικογένειές τους ενισχύθηκαν από τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας σε όλη την Ελλάδα με τρόφιμα, είδη ένδυσης, υπόδησης και κάθε τι άλλο απαραίτητο.

11.580 παιδιά και γονείς μίλησαν και συναντήθηκαν με Ψυχολόγους του ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων.

Χειρίστηκαν 600 περιστατικά εξαφανίσεων παιδιών ενεργοποιώντας σε κάποιες περιπτώσεις το Amber Alert Hellas.

Προχώρησαν σε επιτόπια παρέμβαση με τα ειδικά οχήματά του ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ για 948 παιδιά που διέτρεχαν άμεσο κίνδυνο.

1.673 παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας και οι οικογένειές τους βρήκαν λύσεις με την παρέμβαση και κινητοποίησή τους.

5.835 παιδιά διακομίστηκαν με τις κινητές ιατρικές μονάδες του ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ πανελλαδικά.

Πραγματοποιήθηκε προληπτική ιατρική σε 17.497 παιδιά με τις 3 κινητές μονάδες του ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ και σε συνολικά 55 σημεία σε όλη την Ελλάδα.

Στα σπίτια του ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ σήμερα μεγαλώνουν 284 παιδιά διαφόρων ηλικιών, ενώ συνολικά έχουν βρει μία ζεστή αγκαλιά 586 παιδιά.

Η Εθνική Γραμμή SOS 1056 δέχτηκε 3.712 καταγγελίες για παιδιά θύματα κακοποίησης-παραμέλησης.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την πολύτιμη συμμετοχή των συνολικά 10.336 χορηγών (συνολικά από το 1997 έως σήμερα) και των 5.977 εθελοντών (συνολικά από το 1997 έως σήμερα) που ενισχύουν το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.

Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 6μμ. το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ παρουσιάζει διαδικτυακή τηλεοπτική εκπομπή αφιερωμένη στον ιδρυτή του, Ανδρέα, με παρουσιαστή το Γιώργο Παπαδάκη. http://www.yousmile.gr/webtv .

Στην εκπομπή θα μιλήσουν άνθρωποι που γνώρισαν και έζησαν με τον Ανδρέα, άνθρωποι που πίστεψαν και υλοποίησαν το όραμά του, άνθρωποι που συνεχίζουν μέχρι σήμερα το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, παραμένοντας πιστοί στην υπόσχεση.... να έχουν όλα τα παιδιά ένα ΧΑΜΟΓΕΛΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου