Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ - ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΠΟ 5 - 18 ΕΤΩΝ


Είστε 5 – 18 χρονών; Σας προτείνουμε να αντλήσετε έμπνευση από τον Μικρό Πρίγκηπα για να απαντήσετε στο παρακάτω ερώτημα: 

Είναι οι αξίες του Μικρού Πρίγκηπα, οικουμενικές αξίες ακόμη και σήμερα;

Αφήστε την έμπνευση και τη δημιουργικότητα να σας οδηγήσουν στο να κάνετε τα όνειρα πραγματικότητα. 

Στείλτε την ιστορία σας ή το σχέδιό σας στο education-outreach@un.org μέχρι τις 5 Ιουνίου 2014, την ημέρα δηλαδή που γιορτάζουμε τηνΠαγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Τα βραβεία θα ανακοινωθούν στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών τον Σεπτέμβριο του 2014 σε τελετή που θα αποτελέσει μέρος του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Ειρήνης.
Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τον Διεθνή Οργανισμό Γαλλοφωνίας, το Κληροδότημα του AntoinedeSaint-Exupery και το Τμήμα Δημόσιας Πληροφόρησης του ΟΗΕ, ως μέρος της Πρωτοβουλίας για την Πολιτιστική Διπλωματία.

Ενημερωτικό υλικό που μπορεί να σας βοηθήσει:

• Φυλλάδιο για τον διαγωνισμό
• Δίγλωσσο (Γαλλικά/Αγγλικα) φυλλάδιο που συγκρίνει τις αξίες του Μικρού Πρίγκιπα, των Ηνωμένων Εθνών και της Διεθνούς Οργάνωσης Γαλλοφωνίας.
• Ραδιοφωνικό πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών

  • Τρία βραβεία θα δοθούν για κάθε ηλικιακή κατηγορία (5-8, 9-12,13-15 και 16-18). Οι νικήτριες συμμετοχές θα αναρτηθούν σε ιστοσελίδα των Ηνωμένων Εθνών.
  • Οι συμμετέχοντες πρέπει να δώσουν το πρώτο τους όνομα, το επώνυμό τους, την ημερομηνία γέννησής τους και τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου.
  •  Όλα τα σχέδια πρέπει να είναι ψηφιοποιημένα και τα κείμενα (στα Αγγλικά ή Γαλλικά) , δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις 500 λέξεις.
  • Οι συμμετέχοντες κρατούν την πνευματική ιδιοκτησία του σχεδίου ή κείμενού τους. Ωστόσο, με τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό συμφωνούν να δώσουν στα Ηνωμένα Έθνη το αποκλειστικό και αμετάκλητο δικαίωμα να χρησιμοποιούν (τα Ηνωμένα Έθνη) το περιεχόμενο της υποβολής τους, εν όλω ή εν μέρει, χωρίς αποζημίωση.
  • Οι νικητές πρέπει να παράσχουν αποδείξεις σχετικά με την ημερομηνία γέννησής τους .

Για περισσότερες πληροφορίες (Αγγλικά – Γαλλικά) επισκεφτείτε:
http://bit.ly/1dgPv5x  - http://www.un.org/fr/events/frenchlanguageday/event.shtml (Ιστοσελίδα των Ηνωμένων Εθνών)
http://www.francophonie.org/Concours-un-voeu-pour-la-planete.html (Ιστοσελίδα του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας)
http://www.creerdesliens.com/ (Ιστοσελίδα του Κληροδοτήματος του AntoinedeSaintExupéry) 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Όταν οι γονείς μαθαίνουν... παίζοντας

Με απόλυτη επιτυχία ολοκλήρώθηκε το βιωματικό εργαστήριο της Μαρίας Μπαλωτή "Παιχνίδια για Καλό Σκοπό", στο οποίο συμμετείχαν γονείς από όλες τις τάξεις του σχολείου. Η συστημική ψυχολόγος και μητέρα τριών παιδιών του σχολείου μας, κατάφερε να δημιουργήσει εξ αρχής μία οικεία και ζεστή ατμόσφαιρα ανάμεσα στους γονείς με αποτέλεσμα μια εξαιρετικά εποικοδημητική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες.
Στόχος ήταν να προαχθεί η συνεργασία και η εμπιστοσύνη μεταξύ των γονέων μέσα από το παιχνίδι. Οι ίδιοι οι γονείς που συμμετείχαν στο εργαστήριο δήλωσαν ότι έμαθαν να λειτουργούν ομαδικά,  να συζητούν,  να εμπιστεύονται την ομάδα ακόμη κι αν διαφωνούν. Κυρίως όμως, διασκέδασαν, γέλασαν, γνωρίστηκαν καλύτερα μεταξύ τους και έμαθαν να λειτουργούν καλοπροαίρετα, σεβόμενοι ο ένας τον άλλον.
Ελπίζουμε αυτός να είναι ο σπόρος για τη δημιουργία ενός γενικότερου κλίματος χαράς, αλληλοσεβασμού και ομαδικότητας και για τη τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των παιδιών του σχολείου.  Τα παιδιά μ…

Σας περιμένουμε στη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή, Κυριακή 9 Δεκεμβρίου

Με μεγάλη χαρά σας περιμένουμε όλους στη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων, την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, 11:00 – 16:00. Με πολλά δώρα στη λαχειοφόρο αγορά, bazaar για τις χριστουγεννιάτικες αγορές σας, φαγητό, ποτό και πολύ χορό, αλλά και πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλος. Ο Άγιος Βασίλης θα μας επισκεφτεί και θα πάρει τα γράμματα των μαθητών του σχολείου μας. Θα παίξουμε σκάκι, πιάνο, θα τραγουδήσουμε τα κάλαντα, θα φτιάξουμε ελατάκια – ρομποτάκια, θα κάνουμε πειράματα φυσικής, θα μεταφερθούμε στη σχολή του Hogwarts, θα φτιάξουμε γλυκά και πολλά πολλά ακόμη. Σημειώστε την ημερομηνία, βάλτε το πιο φωτεινό σας χαμόγελο και ελάτε να περάσουμε παρέα μία ημέρα χαράς και διασκέδασης σε χριστουγεννιάτικο κλίμα.