Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014

ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ - ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΠΟ 5 - 18 ΕΤΩΝ


Είστε 5 – 18 χρονών; Σας προτείνουμε να αντλήσετε έμπνευση από τον Μικρό Πρίγκηπα για να απαντήσετε στο παρακάτω ερώτημα: 

Είναι οι αξίες του Μικρού Πρίγκηπα, οικουμενικές αξίες ακόμη και σήμερα;

Αφήστε την έμπνευση και τη δημιουργικότητα να σας οδηγήσουν στο να κάνετε τα όνειρα πραγματικότητα. 

Στείλτε την ιστορία σας ή το σχέδιό σας στο education-outreach@un.org μέχρι τις 5 Ιουνίου 2014, την ημέρα δηλαδή που γιορτάζουμε τηνΠαγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Τα βραβεία θα ανακοινωθούν στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών τον Σεπτέμβριο του 2014 σε τελετή που θα αποτελέσει μέρος του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Ειρήνης.
Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τον Διεθνή Οργανισμό Γαλλοφωνίας, το Κληροδότημα του AntoinedeSaint-Exupery και το Τμήμα Δημόσιας Πληροφόρησης του ΟΗΕ, ως μέρος της Πρωτοβουλίας για την Πολιτιστική Διπλωματία.

Ενημερωτικό υλικό που μπορεί να σας βοηθήσει:

• Φυλλάδιο για τον διαγωνισμό
• Δίγλωσσο (Γαλλικά/Αγγλικα) φυλλάδιο που συγκρίνει τις αξίες του Μικρού Πρίγκιπα, των Ηνωμένων Εθνών και της Διεθνούς Οργάνωσης Γαλλοφωνίας.
• Ραδιοφωνικό πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών

  • Τρία βραβεία θα δοθούν για κάθε ηλικιακή κατηγορία (5-8, 9-12,13-15 και 16-18). Οι νικήτριες συμμετοχές θα αναρτηθούν σε ιστοσελίδα των Ηνωμένων Εθνών.
  • Οι συμμετέχοντες πρέπει να δώσουν το πρώτο τους όνομα, το επώνυμό τους, την ημερομηνία γέννησής τους και τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου.
  •  Όλα τα σχέδια πρέπει να είναι ψηφιοποιημένα και τα κείμενα (στα Αγγλικά ή Γαλλικά) , δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις 500 λέξεις.
  • Οι συμμετέχοντες κρατούν την πνευματική ιδιοκτησία του σχεδίου ή κείμενού τους. Ωστόσο, με τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό συμφωνούν να δώσουν στα Ηνωμένα Έθνη το αποκλειστικό και αμετάκλητο δικαίωμα να χρησιμοποιούν (τα Ηνωμένα Έθνη) το περιεχόμενο της υποβολής τους, εν όλω ή εν μέρει, χωρίς αποζημίωση.
  • Οι νικητές πρέπει να παράσχουν αποδείξεις σχετικά με την ημερομηνία γέννησής τους .

Για περισσότερες πληροφορίες (Αγγλικά – Γαλλικά) επισκεφτείτε:
http://bit.ly/1dgPv5x  - http://www.un.org/fr/events/frenchlanguageday/event.shtml (Ιστοσελίδα των Ηνωμένων Εθνών)
http://www.francophonie.org/Concours-un-voeu-pour-la-planete.html (Ιστοσελίδα του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας)
http://www.creerdesliens.com/ (Ιστοσελίδα του Κληροδοτήματος του AntoinedeSaintExupéry) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου