Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ενημέρωση για τον μήνα Νοέμβριο 2016Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω:

Α. Ενημέρωση συνεισφοράς στο έξοδο της καθαρίστριας/επιστάτριας

Θα θέλαμε να πληροφορήσουμε τους γονείς   της Α’ Δημοτικού και να υπενθυμίσουμε στους γονείς   των μεγαλυτέρων τάξεων,  ότι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος σας καλούμε να συνεισφέρετε στο έξοδο που αφορά στην καθαρίστρια/ επιστάτρια   του σχολείου μας κ. Αγγελική Στράτου, ποσό το οποίο τα τελευταία δέκα χρόνια καλύπτεται από τους γονείς του Σχολείου, καθώς από τον Δήμο δεν προβλέπεται θέση προσωπικού καθαριότητας παρά μόνο μετά το πέρας της διδακτικής μέρας.

Σημειώστε τα βασικά σημεία που αποτελούν τον λόγο ύπαρξης αυτής της θέσης, την οποία στηρίζουμε.
        - Υψηλό επίπεδο καθαριότητας του σχολείου και των επιμέρους  χώρων (όπως τουαλέτες,  κοινόχρηστους χώρους κ.α.) καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου
              - Ασφαλείς διελεύσεις στην είσοδο του σχολείο
        - Επιπλέον σύνδεσμος επικοινωνίας μεταξύ γονέων και παιδιών κατά τις ώρες λειτουργίας του  σχολείου  
              - Ενίσχυση της ασφάλειας

Κατόπιν τούτου,  παρακαλούμε όπως συνεισφέρουμε όλοι  το ποσό των 15€ ανά οικογένεια. Το ποσό αυτό καλύπτει όλο το έτος . Υπεύθυνη για τη συλλογή των χρημάτων είναι η ταμίας του Συλλόγου κ. Ελβίρα Νάστα. Κλειστό φάκελο με τα χρήματα και το όνομα του παιδιού μπορείτε επίσης να παραδίδετε και στην κ. Αγγελική Στράτου.

Β. Εξωσχολικές δραστηριότητες

Σας στέλνουμε αναλυτικά τη λίστα με τις φετινές εξωσχολικές δραστηριότητες που θα λάβουν χώρα στο σχολείο μας καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας των δασκάλων . Επίσης σας ενημερώνουμε πως υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας Παιδικής Χορωδίας εάν συγκεντρωθεί ικανοποιητικός αριθμός ενδιαφερομένων. Στην περίπτωση που θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή για την παιδική Χορωδία παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με τον κ. Γαλίτη.


Δραστηριότητα
Καθηγητής
Ημέρες-Ώρες
Τηλέφωνο επικοινωνίας
Πιάνο
κ. Γαλίτης
Σάββατο 10:00-16:00 Τετάρτη 16:30-20:00 Τρίτη 18:00-20:00
211-4039335, 6937402186
Σκάκι
κ. Γαζής
Τετάρτη 16:15-17:30
2104186970, 6972237514
Ξιφασκία
κ. Νοταρά
Σάββατο 10:00-11:30, 11:30-13:00      

Εργαστήριο Graffiti (πληροφορίες  μπορείτε να δείτε στο www.imaginaryrooms.com)
κ. Ηλιόπουλος
Τετάρτη 16:15       Πέμπτη 16:30
6972609567
Tae kwon do
Κ.Χατζημιμίκος
Τρίτη 19:15-20:15
6944377164


Γ. Ετήσια Φωτογράφιση 2016

Σας ενημερώνουμε ότι η ετήσια φωτογράφηση των παιδιών μας θα γίνει την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016 στους χώρους του σχολείου. Το υλικό που θα παραδοθεί στους μαθητές περιλαμβάνει:
  1. Ψηφιακό Δίπτυχο με φωτογραφία του σχολείου, του παιδιού και ομαδική
  2. Τρεις φωτογραφίες του παιδιού σε μέγεθος 15x21 (πορτραίτο, ομαδική και ολόσωμη)
  3. Τέσσερις φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας
Το κόστος της φωτογράφησης για κάθε παιδί ανέρχεται σε 8€ ποσό το οποίο θα καταβληθεί με την παραλαβή του πακέτου φωτογράφισης.

Με εκτίμηση

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Όταν οι γονείς μαθαίνουν... παίζοντας

Με απόλυτη επιτυχία ολοκλήρώθηκε το βιωματικό εργαστήριο της Μαρίας Μπαλωτή "Παιχνίδια για Καλό Σκοπό", στο οποίο συμμετείχαν γονείς από όλες τις τάξεις του σχολείου. Η συστημική ψυχολόγος και μητέρα τριών παιδιών του σχολείου μας, κατάφερε να δημιουργήσει εξ αρχής μία οικεία και ζεστή ατμόσφαιρα ανάμεσα στους γονείς με αποτέλεσμα μια εξαιρετικά εποικοδημητική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες.
Στόχος ήταν να προαχθεί η συνεργασία και η εμπιστοσύνη μεταξύ των γονέων μέσα από το παιχνίδι. Οι ίδιοι οι γονείς που συμμετείχαν στο εργαστήριο δήλωσαν ότι έμαθαν να λειτουργούν ομαδικά,  να συζητούν,  να εμπιστεύονται την ομάδα ακόμη κι αν διαφωνούν. Κυρίως όμως, διασκέδασαν, γέλασαν, γνωρίστηκαν καλύτερα μεταξύ τους και έμαθαν να λειτουργούν καλοπροαίρετα, σεβόμενοι ο ένας τον άλλον.
Ελπίζουμε αυτός να είναι ο σπόρος για τη δημιουργία ενός γενικότερου κλίματος χαράς, αλληλοσεβασμού και ομαδικότητας και για τη τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των παιδιών του σχολείου.  Τα παιδιά μ…

Τα πιο... ανοιξιάτικα Χριστούγεννα!

Ήταν μία ΥΠΕΡΟΧΗ ημέρα! 
Η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Βριλησσίων τα είχε όλα: παιδικά εργαστήρια, φαγητό και ζεστό κρασί, παιχνίδι, χορό, Άγιο Βασίλη, μικρούς πιανίστες με μεγάλο ταλέντο, λαχειοφόρο αγορά, χριστουγεννιάτικο bazaar, έναν καταπληκτικό ήλιο, χαρά και πολλά χαμόγελα. 
Ο ανοιξιάτικος καιρός μας έκανε το χατήρι. Όλα κύλησαν καλά και η συμμετοχή παιδιών και γονέων ήταν μεγάλη. 
Το προαύλιο του σχολείου γέμισε τραπέζια φαγητού, Dj Set (ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αλέξανδρο Χέντον), facepainting με την ευγενική χορηγία της Oriflame , χορευτές με την καθοδήγηση χορεύτριας από το Planet, ρεσιτάλ πιάνου από τον Χρήστο Γαλίτη και τους μαθητές του και κάλαντα από τους μαθητές του σχολείου. 

Στην Αίθουσα Εκδηλώσεων κάναμε τις αγορές μας από το Χριστουγεννιάτικο Bazaar. 


Στον 1ο όροφο του σχολείου οι αίθουσες γέμισαν δραστηριότητες και εργαστήρια:

- Αγώνες σκάκι με την καθοδήγηση του Στάθη Γαζή
- Ρομποτικής από την ομάδα Ampersand
- Ζαχαροπλα…

Γιορτή Μητέρας – Ημέρα Χαράς, Διασκέδασης & Προσφοράς στο 5ο Δημοτικό Βριλησσίων

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Βριλησσίων σας προσκαλεί στην εκδήλωση «Mothers – Ημέρα Χαράς, Διασκέδασης & Προσφοράς» η οποία υλοποιείται στις 12 Μαΐου και ώρες 10:00 – 15:00. Με στόχο να μεταδώσουν στα παιδιά τις αρχές της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς, οι γονείς του 5ου Δημοτικού Βριλησσίων μετατρέπουν για μία ημέρα το σχολείο σε χώρο γέλιου και ψυχαγωγίας, αλλά και σε χώρο στήριξης των ανθρωπιστικών οργανώσεων «ΤοΧαμόγελο του Παιδιού»καιPRAKSIS. Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να δουν θέατρο, να συμμετάσχουν σε παιχνίδια και εργαστήρια, να αγοράσουν βιβλία και να συγκεντρώσουν είδη για τις δύο οργανώσεις. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης «Mothers – Ημέρα Χαράς, Διασκέδασης & Προσφοράς» είναι το ακόλουθο:
10:30 - 11:30  «ΔΩΣ' ΜΟΥ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ»  Η Εκπαιδευτικός και ΣυγγραφέαςΓιολάντα Τσορώνη – Γεωργιάδηζωντανεύει την ιστορία του ομώνυμου βιβλίου με πολλές δράσεις και παιχνίδια. Τα παιδιά ενώνουν τα χέρια και αποδεικνύουν πώς το μοίρασμα και η αλληλεγγύη κάνουν …