Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ενημέρωση μηνός Φεβρουαρίου 2017




Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες ,
Σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω :

Α. Λειτουργία Σχολείου

  •  Τη Δευτέρα  27-2-2017  το σχολείο θα παραμείνει κλειστό λόγω Καθαρής Δευτέρας


Β. Διδακτικές Επισκέψεις & Δραστηριότητες

  •  Τη Δευτέρα 6-2-2017 οι μαθητές της Ε΄ τάξης θα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης.

Τιμή συμμετοχής και έξοδα  μετακίνησης : 6 ευρώ
(Η επίσκεψη αυτή ήταν προγραμματισμένη για τον προηγούμενο μήνα αλλά αναβλήθηκε λόγω καιρού)

  •  Τη Δευτέρα 20-2-2017 οι μαθητές της Ε΄ τάξης θα παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση " Ο Σέρλοκ Χόλμς και το Γαλάζιο Ρουμπίνι" στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν .

Τιμή συμμετοχής και έξοδα  μετακίνησης : 10 ευρώ



  •  Την Τετάρτη 22-2-2017 οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης θα παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση " Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Ημέρες" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Τιμή συμμετοχής και έξοδα  μετακίνησης : 10 ευρώ

  •  Την  Πέμπτη 23-2-2017 οι μαθητές της Α΄ τάξης  θα κατασκευάσουν χαρταετούς στον χώρο του σχολείου με τη βοήθεια της ομάδας ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ  ".  Τιμή συμμετοχής:  7 ευρώ

  •    Την Παρασκευή  24-2-2017  οι μαθητές των Γ ΄& Δ΄ τάξεων  θα παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση "Μίλα και Σουτ" στο Μέγαρο Μουσικής  . Τιμή συμμετοχής και έξοδα  μετακίνησης : 9 ευρώ

  •   Την Τρίτη 28-2-2017 οι μαθητές των Α', Β' & Γ' τάξεων θα πάρουν μέρος σε ψυχαγωγικό πρόγραμμα στο χώρο του σχολείου, προσφορά της εταιρείας ΙΟΝ.


Γ. Ενημέρωση Γονέων

  •  Τη  Δευτέρα 6/2/2017 θα γίνει ενημέρωση στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου από την υπεύθυνη εκπ/κό του τμήματος:

·         Β1, κ. Χάρβαλου   (10.45 - 12.15)

  •  Την   Τρίτη 7/2/2017 θα γίνει ενημέρωση στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου από την:

·         Καθηγήτρια Μουσικής, κ. Παπαλεξάτου (12.40)

  •   Την Πέμπτη 9/2/2017 θα γίνει ενημέρωση στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου από την  υπεύθυνη εκπ/κό του τμήματος:

·         Γ1, κ.Χατζηδημητρίου (11.45) & από τον
·         Καθηγητή Φυσικής Αγωγής , κ. Τσιάρα Χρήστο (9.00-9.45)

  •  Την Πέμπτη 16/2/2017 θα γίνει ενημέρωση στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου από τις υπεύθυνες εκπ/κούς των τμημάτων:

·         Β2, κ. Χατζησάββα  (11.45)
·         Ε3, κ. Μπούρα (11.45)
·         Καθηγήτρια Αγγλικών ,κ. Θειακού (10.30 -11.30)

  • Την Παρασκευή 17/2/2017 θα γίνει ενημέρωση στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου από την υπεύθυνη εκπ/κό του τμήματος:

·         Β3, κ. Χαρατσάρη  (11.45)

  •   Τη Δευτέρα 20/2/2017 θα γίνει ενημέρωση στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου από τις υπεύθυνες εκπ/κό των τμημάτων:

·         ΣΤ1, κ. Κουλουμέντα  (11.45)
·          Α2, κ. Μπάστα (12.00) (από μαθητή Λαγιώτη έως μαθήτρια Σάρρα)
·         Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, κ. Ζάγκα Βάσω (1.15- 2.00)
·         Καθηγήτρια Εικαστικών, κ. Τσιρογιάννη (10.45-11.30)

  •  Την Τρίτη  21/2/2017 θα γίνει ενημέρωση στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου από τις υπεύθυνες εκπ/κούς των τμημάτων:

·         Α2, κ. Μπάστα (12.00) (από μαθήτρια Σουβλάκη έως μαθητή  Χουντάλα)
·         Γ2, κ. Διακουμή (12.00)
·         Καθηγήτρια Αγγλικών, κ. Λίζα Θεοδωροπούλου (9.00-9.45)
·         Τμήμα Ένταξης, κ.Φιλιπποπούλου (10.45-11.30)

  •  Την Τετάρτη  22/2/2017 θα γίνει ενημέρωση στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου από τις υπεύθυνες εκπ/κούς των τμημάτων:

·         Δ2, κ. Πετρουσσιάν  (12.30)
·         Ε2, κ. Ευαγγέλου(12.00)
·         Α1,κ. Καρατσάλου   (12.00)                                                                                      

  •  Την Πέμπτη  23/2/2017 θα γίνει ενημέρωση στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου από τους υπεύθυνους  εκπ/κούς των τμημάτων:

·         Δ1, κ.Καρλής (11.45)
·         Ε1,κ.Αλιαΐτση (11.45)
·         ΣΤ2, κ.Καϋμενάκη (11.45)
·         Καθηγήτρια Θεατρικής Αγωγής ,κ. Τσιροζίδη (11.45- 12.25)

Δ. Παιδαγωγική Δράση

  •  Η  Δευτέρα 6/2/2016 θα ονομαστεί στο σχολείο μας " Ημέρα Καλής  Συμπεριφοράς". Κατά τη διάρκεια της  θα γίνουν δράσεις μέσα στις τάξεις όπου θα συζητηθούν θέματα συμπεριφοράς μαθητών και καλές πρακτικές διαχείρισης θυμού και σύναψης διαπροσωπικών σχέσεων.

Η δράση αυτή  αποφασίστηκε από το Σύλλογο Διδασκόντων καθώς θεωρούμε ότι το σχολείο πρέπει να προσφέρει τα μέγιστα στη βελτίωση της συμπεριφοράς των μαθητών μας.
Ε. Κινηματογραφική Λέσχη

  •  Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017 στις 18.00΄ θα προβληθεί η ταινία         «Το Δέντρο που πληγώναμε» του Δήμου Αβδελιώδη  (διάρκειας 75΄) στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων (Αθ. Διάκου & Κυπρίων Αγωνιστών, Άνω Βριλήσσια)


ΣΤ. Ευχαριστίες
Το Σχολείο θα ήθελε να ευχαριστήσει:
·         Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων για την αγορά των άρτων στην εορτή  των Τριών Ιεραρχών


Κλείνοντας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι θα πρέπει να ελέγχετε τακτικά τα κεφαλάκια των παιδιών σας καθώς υπάρχουν αρκετά κρούσματα με ψείρες.


                                               Η Διευθύντρια


                                                                               ΣΙΜΑΤΟΥ ΛΕΥΚΗ

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βασιλικός και λαογραφία

Φυτό της οικογένειας των χειλανθών, πολυετές, με φύλλα και άνθη εξαιρετικά εύοσμα, ο «ώκιμος ο βασιλικός» είναι το δημοφιλέστερο ελληνικό φυτό, αγαπητό στις νοικοκυρές, που φροντίζουν να έχουν τουλάχιστον μια γλάστρα του στον κήπο ή το παράθυρό τους. Πλατύφυλλος, σγουρός ή σαραντάφυλλος θεωρείται από το λαό το σύμβολο του έρωτα και της αιώνιας αγάπης, μα και θυμητικό υποσχέσεων και όρκων που δόθηκαν: «Βασιλικέ μου της βραγιάς και κρίνε μου του δάσους άχου, εγώ, πουλάκι μου, και πώς να σε ξεχάσω. Στο παραθύρι που ‘σαι εσύ βασιλικός δεν πρέπει γιατ’ είσαι συ ο βασιλικός κι οπ’ έχει μάτια ας βλέπει. Βασιλικό και ρόζμαρι κι ανθό του γλυκανίσου ο έρωτας τα μάζεψε κι έκαμε το κορμί σου.» Ο βασιλικός έχει ξεχωριστή θέση στην ελληνική λαϊκή παράδοση και χάρη στην συμμετοχή του στη χριστιανική εκκλησιαστική λατρεία. Βασιλικό βυθίζει ο ιερέας στον αγιασμό για να ραντίσει τους πιστούς, σε κλωνάρια βασιλικού τοποθετείται και ο σταυρός στις 14 Σεπτεμβρίου, εορτή του Σταυρού, αφού το αρω

Τα πιο... ανοιξιάτικα Χριστούγεννα!

Ήταν μία ΥΠΕΡΟΧΗ ημέρα!  Η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Βριλησσίων τα είχε όλα: παιδικά εργαστήρια, φαγητό και ζεστό κρασί, παιχνίδι, χορό, Άγιο Βασίλη, μικρούς πιανίστες με μεγάλο ταλέντο, λαχειοφόρο αγορά, χριστουγεννιάτικο bazaar, έναν καταπληκτικό ήλιο, χαρά και πολλά χαμόγελα.  Ο ανοιξιάτικος καιρός μας έκανε το χατήρι. Όλα κύλησαν καλά και η συμμετοχή παιδιών και γονέων ήταν μεγάλη.  Το προαύλιο του σχολείου γέμισε τραπέζια φαγητού, Dj Set (ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αλέξανδρο Χέντον), facepainting με την ευγενική χορηγία της Oriflame , χορευτές με την καθοδήγηση χορεύτριας από το Planet , ρεσιτάλ πιάνου από τον Χρήστο Γαλίτη και τους μαθητές του και κάλαντα από τους μαθητές του σχολείου.  Στην Αίθουσα Εκδηλώσεων κάναμε τις αγορές μας από το Χριστουγεννιάτικο Bazaar.  Στον 1ο όροφο του σχολείου οι αίθουσες γέμισαν δραστηριότητες και εργαστήρια: - Αγώνες σκάκι με την καθοδήγηση του Στάθη Γαζή - Ρομπο

Πλάτανος και λαογραφία

Ο πλάτανος είναι ο βασιλιάς του ελληνικού φυτικού βασιλείου. Είναι δέντρο φυλλοβόλο, μακρόβιο, υγρόφιλο και με μεγάλη ανάπτυξη, τόσο σε ύψος (μέχρι 70 μέτρα) όσο και σε περίμετρο κορμού (μέχρι 12 μέτρα). Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, η Πλάτανος ήταν αδελφή δύο πελώριων γιγάντων, των Αλωάδων, και κόρη του Ποσειδώνα. Αγαπούσε πολύ τους αδελφούς της και όταν εκείνοι πέθαναν,  από τη θλίψη της, μεταμορφώθηκε σε δέντρο. Αναφορές στον πλάτανο έχουμε ήδη από την ομηρική εποχή, με την Ωραία Ελένη να αναπαύεται στη σκιά ενός πλάτανου, το Μενέλαο να φυτεύει την Μενελαΐδα πλάτανο στις Καρυές και τον Αγαμέμνονα να θυσιάζει κάτω από τον πλάτανο της Αυλίδας. Ιστορικός είναι και ο υπεραιωνόβιος πλάτανος της Κω, που πίστευαν ότι διατηρούνταν από την εποχή που ο Ιπποκράτης δίδασκε την Ιατρική στο Ασκληπιείο. Στην Τουρκοκρατία πολλοί πλάτανοι της χώρας έγιναν γνωστοί από τη χρήση τους από τους Τούρκους για τον απαγχονισμό των Ελλήνων αγωνιστών, όπως ο πλάτανος του Αλή Πασά στα Γιάννενα,