Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παιχνίδια για Καλό Σκοπό με τη Μαρία Μπαλωτή στις 18/11/2018Η Μαρία Μπαλωτή, ψυχολόγος - συστημική θεραπεύτρια και μητέρα τριών κοριτσιών του σχολείου μας, υλοποιεί βιωματικές συναντήσεις για τους γονείς του σχολείου μας. Στόχος είναι η δημιουργία οικείας, ζεστής ατμόσφαιρας ανάμεσα στους γονείς με στόχο να προαχθεί η εμπιστοσύνη και η συνεργασία μεταξύ τους, πράγμα που θα έχει αντίκτυπο και στα παιδιά μας. 

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018, 11:00 - 13:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου. 


Τα παιδιά μιμούνται τη συμπεριφορά μας, τη στάση μας απέναντι στους άλλους, τις αξίες μας. Όσα λόγια και να πούμε, αυτό που εγγράφεται μέσα τους είναι αυτό που κάνουμε. Συνεπώς το να μιλάμε για το πώς θα βελτιώσουμε τις σχέσεις μας με τα παιδιά μας ή πώς θα βελτιωθούν οι σχέσεις των παιδιών μεταξύ τους, πώς θα μάθουν να συνεργάζονται και να σέβονται ο ένας τον άλλον, είναι αναποτελεσματικό. 


Χρειάζεται να τους δείξουμε πώς να το κάνουν. Άρα είναι απαραίτητο εμείς να έχουμε αυτές τις δεξιότητες που θα μας βοηθήσουν προς αυτόν το σκοπό. Οι δεξιότητες αυτές συντελούν επίσης και σε μια πιο αποτελεσματική μάθηση. Ένα μικρό πρώτο βήμα προς αυτό το στόχο θα επιχειρήσουμε με τη συνάντηση της Κυριακής.


Το μέσο που θα χρησιμοποιήσουμε είναι το παιχνίδι, γιατί από τη φύση του είναι αγχολυτικό, δημιουργεί μια θετική, χαλαρή ατμόσφαιρα και βοηθάει στη σύσφιξη των σχέσεων. “Παιχνίδια για καλό σκοπό” λοιπόν , για να γνωριστούμε με τους νέους γονείς και να συνδεθούμε ακόμα περισσότερο οι παλαιότεροι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Όταν οι γονείς μαθαίνουν... παίζοντας

Με απόλυτη επιτυχία ολοκλήρώθηκε το βιωματικό εργαστήριο της Μαρίας Μπαλωτή "Παιχνίδια για Καλό Σκοπό", στο οποίο συμμετείχαν γονείς από όλες τις τάξεις του σχολείου. Η συστημική ψυχολόγος και μητέρα τριών παιδιών του σχολείου μας, κατάφερε να δημιουργήσει εξ αρχής μία οικεία και ζεστή ατμόσφαιρα ανάμεσα στους γονείς με αποτέλεσμα μια εξαιρετικά εποικοδημητική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες.
Στόχος ήταν να προαχθεί η συνεργασία και η εμπιστοσύνη μεταξύ των γονέων μέσα από το παιχνίδι. Οι ίδιοι οι γονείς που συμμετείχαν στο εργαστήριο δήλωσαν ότι έμαθαν να λειτουργούν ομαδικά,  να συζητούν,  να εμπιστεύονται την ομάδα ακόμη κι αν διαφωνούν. Κυρίως όμως, διασκέδασαν, γέλασαν, γνωρίστηκαν καλύτερα μεταξύ τους και έμαθαν να λειτουργούν καλοπροαίρετα, σεβόμενοι ο ένας τον άλλον.
Ελπίζουμε αυτός να είναι ο σπόρος για τη δημιουργία ενός γενικότερου κλίματος χαράς, αλληλοσεβασμού και ομαδικότητας και για τη τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των παιδιών του σχολείου.  Τα παιδιά μ…

Τα πιο... ανοιξιάτικα Χριστούγεννα!

Ήταν μία ΥΠΕΡΟΧΗ ημέρα! 
Η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Βριλησσίων τα είχε όλα: παιδικά εργαστήρια, φαγητό και ζεστό κρασί, παιχνίδι, χορό, Άγιο Βασίλη, μικρούς πιανίστες με μεγάλο ταλέντο, λαχειοφόρο αγορά, χριστουγεννιάτικο bazaar, έναν καταπληκτικό ήλιο, χαρά και πολλά χαμόγελα. 
Ο ανοιξιάτικος καιρός μας έκανε το χατήρι. Όλα κύλησαν καλά και η συμμετοχή παιδιών και γονέων ήταν μεγάλη. 
Το προαύλιο του σχολείου γέμισε τραπέζια φαγητού, Dj Set (ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αλέξανδρο Χέντον), facepainting με την ευγενική χορηγία της Oriflame , χορευτές με την καθοδήγηση χορεύτριας από το Planet, ρεσιτάλ πιάνου από τον Χρήστο Γαλίτη και τους μαθητές του και κάλαντα από τους μαθητές του σχολείου. 

Στην Αίθουσα Εκδηλώσεων κάναμε τις αγορές μας από το Χριστουγεννιάτικο Bazaar. 


Στον 1ο όροφο του σχολείου οι αίθουσες γέμισαν δραστηριότητες και εργαστήρια:

- Αγώνες σκάκι με την καθοδήγηση του Στάθη Γαζή
- Ρομποτικής από την ομάδα Ampersand
- Ζαχαροπλα…

Γιορτή Μητέρας – Ημέρα Χαράς, Διασκέδασης & Προσφοράς στο 5ο Δημοτικό Βριλησσίων

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Βριλησσίων σας προσκαλεί στην εκδήλωση «Mothers – Ημέρα Χαράς, Διασκέδασης & Προσφοράς» η οποία υλοποιείται στις 12 Μαΐου και ώρες 10:00 – 15:00. Με στόχο να μεταδώσουν στα παιδιά τις αρχές της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς, οι γονείς του 5ου Δημοτικού Βριλησσίων μετατρέπουν για μία ημέρα το σχολείο σε χώρο γέλιου και ψυχαγωγίας, αλλά και σε χώρο στήριξης των ανθρωπιστικών οργανώσεων «ΤοΧαμόγελο του Παιδιού»καιPRAKSIS. Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να δουν θέατρο, να συμμετάσχουν σε παιχνίδια και εργαστήρια, να αγοράσουν βιβλία και να συγκεντρώσουν είδη για τις δύο οργανώσεις. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης «Mothers – Ημέρα Χαράς, Διασκέδασης & Προσφοράς» είναι το ακόλουθο:
10:30 - 11:30  «ΔΩΣ' ΜΟΥ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ»  Η Εκπαιδευτικός και ΣυγγραφέαςΓιολάντα Τσορώνη – Γεωργιάδηζωντανεύει την ιστορία του ομώνυμου βιβλίου με πολλές δράσεις και παιχνίδια. Τα παιδιά ενώνουν τα χέρια και αποδεικνύουν πώς το μοίρασμα και η αλληλεγγύη κάνουν …