Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010

Θεόφιλος - Στήριξη της Πολύτεκνης Οικογένειας

Ο «Θεόφιλος» ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2004 στην Αθήνα και είναι ένας φιλανθρωπικός ΜΚΟ με κύριο σκοπό τη συνεχή στήριξη και ενίσχυση των πολύτεκνων οικογενειών που κατοικούν σε νησιωτικές, ορεινές και παραμεθόριες περιοχές της πατρίδας μας και αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες. Πέρα από την οικονομική ενίσχυση, η δραστηριότητα του εξειδικεύεται και στην αποστολή ειδών ένδυσης, σχολικού εξοπλισμού, επιμόρφωσης και ψυχαγωγίας.

Μέσω της κοινωνικής υπηρεσίας του, προβαίνει στην ηθική και ψυχολογική στήριξη των πολυτέκνων οικογενειών στις μειονεκτούσες περιοχές, για την αποφυγή φαινόμενων κοινωνικού αποκλεισμού τους, λόγω του διογκωμένου προβλήματος της ανεργίας στην χώρα μας. Δίνοντας τους τη δυνατότητα να διοχετεύσουν την ενεργητικότητα τους και να απασχοληθούν στον τόπο τους, ο «Θεόφιλος» τους εκπαιδεύει σε χρήσιμες ειδικότητες, ενισχύοντας παράλληλα και την χειροτεχνία, την οικοτεχνία και τις βιολογικές καλλιέργειες με ειδικά προγράμματα της Ε.Ε.

Σκοπός του οργανισμού είναι η αντιμετώπιση του αυξανόμενου δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδας. Εκτός από την άμεση οικονομική και υλική στήριξη των ήδη πολύτεκνων οικογενειών, με πληθώρα ενεργειών συμβάλλει στην ενημέρωση του κοινού για τους κινδύνους που ελλοχεύουν, από τη διαρκή επιδείνωση του δημογραφικού προβλήματος για το σύνολο του πληθυσμού.

Ο ΜΚΟ «Θεόφιλος» συνεργάζεται με την Ελληνική Πολιτεία, με την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και άλλους αξιόπιστους φορείς που επιθυμούν να εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να τους έχει σύμμαχους και αρωγούς στη τεράστια προσπάθειά του. Από την ίδρυση του έχει καταφέρει γιγαντιαία άλματα προς την επίτευξη των σκοπών και των στόχων του και καθημερινά βρίσκει όλο και μεγαλύτερη απήχηση στην Ελληνική κοινωνία.

Δράση και Προγράμματα του «Θεόφιλου»:

  • Κοινωνική υπηρεσία, που παρέχει συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη των οικογενειών, διασύνδεση εξυπηρετούμενων οικογενειών με φορείς κοινωνικών προγραμμάτων και συνηγορία υπέρ οικογενειών οι οποίες αντιμετωπίζουν κοινωνικό αποκλεισμό και φτώχεια.
  • Προγράμματα αναδοχής
  • Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε παιδιά πολυτέκνων πού αντιμετωπίζουν έκτακτα προβλήματα υγείας
  • Τομέας Προστασίας του Αγέννητου Παιδιού, που στηρίζει έμπρακτα και ουσιαστικά την κυοφορούσα μητέρα που αντιμετωπίζει το δίλημμα ή που δεν έχει στήριξη από το οικογενειακό της περιβάλλον. Επίσης, ο οργανισμός έχει εκδώσει το ενημερωτικό φυλλάδιο «Μαμά ζω και ας μη το ξέρεις..» το οποίο τύπωσε σε 50.000 αντίτυπα και το διανέμει δωρεάν. Ήδη έχουν αποσταλεί πάνω από 20.000 αντίτυπα σε τοπικούς φορείς, ενορίες και σχολεία με συνολικό κόστος που ξεπερνά τις 5.000 ευρώ για τα έντυπα και τα μεταφορικά τους.
  • Νομικές συμβουλές σε πολύτεκνες οικογένειες και μητέρες, μέσα από μία υπηρεσία στελεχωμένη από ομάδα διακεκριμένων εθελοντών νομικών.
  • Δίκτυο προώθησης βιοκαλλιεργειών και προϊόντων, μέσω πιλοτικού προγράμματος σε πέντε Νομούς της χώρας μας, με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης.
  • Το Σπίτι της Πολύτεκνης Οικογένειας στην Τήνο, για την εκπαίδευση των παιδιών πολύτεκνων οικογενειών. Ένα πρότυπο εκπαιδευτικό κέντρο που θα προσφέρει στα παιδιά αυτά επιστημονική και πρακτική κατάρτιση σε θέματα βιολογικών και οικολογικών καλλιεργειών. Έτσι μπορούν να εξασφαλίσουν οικονομικά το μέλλον τους, χωρίς να χρειαστεί να εγκαταλείψουν τις ιδιαίτερες πατρίδες τους.
  • Αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης. Στα τρία χρόνια λειτουργίας του Οργανισμού έχουν σταλεί πάνω από 5.000 δέματα σε πολύτεκνες οικογένειες με συνολικό κόστος που ξεπερνά τις 250.000 ευρώ σε αξία και κόστος μεταφοράς.
  • Αποστολές αγροτικών προϊόντων σε πολύτεκνους αγρότες
  • Δανειστικές βιβλιοθήκες - Εκδόσεις - Τράπεζα αίματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου