Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ενημέρωση για τα μέλη του Συλλόγου ΓονέωνΑγαπητοί γονείς,

Σύμφωνα με τις επιταγές της διεθνούς εκπαιδευτικής κοινότητας, είναι αναγκαίο να δημιουργήσουμε για τα παιδιά μας ένα μαθησιακό περιβάλλον μέσα στο οποίο θα εκπαιδευτούν κατάλληλα ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής. Σημαντικό ρόλο σε αυτό μπορεί να παίξει η χρήση των νέων τεχνολογιών στην τάξη. Ένα από τα σύγχρονα υποστηρικτικά εργαλεία της μαθησιακής διαδικασίας είναι ο διαδραστικός πίνακας.

Ο διαδραστικός πίνακας συγκεντρώνει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:
·     Συμβάλλει στην επικέντρωση της προσοχής των μαθητών στο μάθημα καθιστώντας πιο παραστατική τη διδασκαλία
·     Υποστηρίζει την αλληλεπίδραση μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών
·     Παρέχει τη δυνατότητα αποθήκευσης των διαφόρων δραστηριοτήτων για μελλοντική χρήση από άλλες ομάδες μαθητών
·     Έχει τη δύναμη να κάνει χαρούμενους τους μαθητές και να δημιουργήσει συνθήκες ενθουσιασμού για τη μάθηση, καθώς βρίσκεται κοντά στα δικά τους ενδιαφέροντα.

Βασιζόμενοι στα παραπάνω, ο Σύλλογος προχώρησε στην προμήθεια του σχολείου μας με δύο διαδραστικούς πίνακες – σε πρώτη φάση – ώστε να διαπιστωθεί και στην πράξη η χρηστικότητά τους.

Με εκτίμηση,

Τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Όταν οι γονείς μαθαίνουν... παίζοντας

Με απόλυτη επιτυχία ολοκλήρώθηκε το βιωματικό εργαστήριο της Μαρίας Μπαλωτή "Παιχνίδια για Καλό Σκοπό", στο οποίο συμμετείχαν γονείς από όλες τις τάξεις του σχολείου. Η συστημική ψυχολόγος και μητέρα τριών παιδιών του σχολείου μας, κατάφερε να δημιουργήσει εξ αρχής μία οικεία και ζεστή ατμόσφαιρα ανάμεσα στους γονείς με αποτέλεσμα μια εξαιρετικά εποικοδημητική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες.
Στόχος ήταν να προαχθεί η συνεργασία και η εμπιστοσύνη μεταξύ των γονέων μέσα από το παιχνίδι. Οι ίδιοι οι γονείς που συμμετείχαν στο εργαστήριο δήλωσαν ότι έμαθαν να λειτουργούν ομαδικά,  να συζητούν,  να εμπιστεύονται την ομάδα ακόμη κι αν διαφωνούν. Κυρίως όμως, διασκέδασαν, γέλασαν, γνωρίστηκαν καλύτερα μεταξύ τους και έμαθαν να λειτουργούν καλοπροαίρετα, σεβόμενοι ο ένας τον άλλον.
Ελπίζουμε αυτός να είναι ο σπόρος για τη δημιουργία ενός γενικότερου κλίματος χαράς, αλληλοσεβασμού και ομαδικότητας και για τη τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των παιδιών του σχολείου.  Τα παιδιά μ…

Σας περιμένουμε στη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή, Κυριακή 9 Δεκεμβρίου

Με μεγάλη χαρά σας περιμένουμε όλους στη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων, την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, 11:00 – 16:00. Με πολλά δώρα στη λαχειοφόρο αγορά, bazaar για τις χριστουγεννιάτικες αγορές σας, φαγητό, ποτό και πολύ χορό, αλλά και πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλος. Ο Άγιος Βασίλης θα μας επισκεφτεί και θα πάρει τα γράμματα των μαθητών του σχολείου μας. Θα παίξουμε σκάκι, πιάνο, θα τραγουδήσουμε τα κάλαντα, θα φτιάξουμε ελατάκια – ρομποτάκια, θα κάνουμε πειράματα φυσικής, θα μεταφερθούμε στη σχολή του Hogwarts, θα φτιάξουμε γλυκά και πολλά πολλά ακόμη. Σημειώστε την ημερομηνία, βάλτε το πιο φωτεινό σας χαμόγελο και ελάτε να περάσουμε παρέα μία ημέρα χαράς και διασκέδασης σε χριστουγεννιάτικο κλίμα.