Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σημαντική ανακοίνωση για το πρόγραμμα του σχολείου

Σας ενημερώνουμε ότι για το μήνα Ιούνιο το σχολείο μας θα λειτουργήσει σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Τη Δευτέρα 3/6/2013 στις 19.30 στην αυλή του σχολείου μας θα πραγματοποιηθεί η γιορτή για τη λήξη του σχολικού έτους με τη συμμετοχή των μαθητών μας. Το πρωινό ωράριο δεν θα λειτουργήσει.

Την Τετάρτη 5/6/2013 το σχολείο θα παραμείνει κλειστό επειδή οι εκπαιδευτικοί της περιφέρειάς μας θα πάρουν μέρος στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου τους.

Την Παρασκευή 7/6/2013 στις 8.20 οι μαθητές του Β1 τμήματος θα παρουσιάσουν το δρώμενο «Οι 4 εποχές μέσα από το τραγούδι, το χορό και την ποίηση».

Την Τρίτη 11/6/2013 στις 8.20 οι μαθητές του Β2 τμήματος θα παρουσιάσουν στους γονείς τους το καινοτόμο πρόγραμμα που εκπονήθηκε στην τάξη με τίτλο «Άνθρωπος που δεν πεινάει, τι θα πει ψωμί δεν ξέρει». Στις 19.00 θα πραγματοποιήθεί στο χώρο του σχολείου μας η εκδήλωση για τον αποχαιρετισμό των μαθητών της ΣΤ τάξης.

Την Τετάρτη 12/6/2013 το σχολείο θα πραγματοποιήσει εντός του σχολικού ωραρίου εκδρομή για τους μαθητές στην κατασκήνωση «Ο Παράδεισος του παιδιού» στις Αφίδνες Αττικής. Το ολοήμερο σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά.

Την Πέμπτη 13/6/2013 που εορτάζουμε την Ανάληψη του Κυρίου, το σχολείο μας δεν θα λειτουργήσει λόγω της τοπικής αργίας.

Την Παρασκευή 14/6/2013 στις 8.30 θα δοθούν οι τίτλοι προόδου και οι τίτλοι σπουδών στους μαθητές. Στη συνέχεια οι μαθητές θα αποχωρήσουν.

Εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πιο... ανοιξιάτικα Χριστούγεννα!

Ήταν μία ΥΠΕΡΟΧΗ ημέρα!  Η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Βριλησσίων τα είχε όλα: παιδικά εργαστήρια, φαγητό και ζεστό κρασί, παιχνίδι, χορό, Άγιο Βασίλη, μικρούς πιανίστες με μεγάλο ταλέντο, λαχειοφόρο αγορά, χριστουγεννιάτικο bazaar, έναν καταπληκτικό ήλιο, χαρά και πολλά χαμόγελα.  Ο ανοιξιάτικος καιρός μας έκανε το χατήρι. Όλα κύλησαν καλά και η συμμετοχή παιδιών και γονέων ήταν μεγάλη.  Το προαύλιο του σχολείου γέμισε τραπέζια φαγητού, Dj Set (ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αλέξανδρο Χέντον), facepainting με την ευγενική χορηγία της Oriflame , χορευτές με την καθοδήγηση χορεύτριας από το Planet , ρεσιτάλ πιάνου από τον Χρήστο Γαλίτη και τους μαθητές του και κάλαντα από τους μαθητές του σχολείου.  Στην Αίθουσα Εκδηλώσεων κάναμε τις αγορές μας από το Χριστουγεννιάτικο Bazaar.  Στον 1ο όροφο του σχολείου οι αίθουσες γέμισαν δραστηριότητες και εργαστήρια: - Αγώνες σκάκι με την καθοδήγηση του Στάθη Γαζή - Ρομπο

Όταν οι γονείς μαθαίνουν... παίζοντας

Με απόλυτη επιτυχία ολοκλήρώθηκε το βιωματικό εργαστήριο της Μαρίας Μπαλωτή "Παιχνίδια για Καλό Σκοπό", στο οποίο συμμετείχαν γονείς από όλες τις τάξεις του σχολείου. Η συστημική ψυχολόγος και μητέρα τριών παιδιών του σχολείου μας, κατάφερε να δημιουργήσει εξ αρχής μία οικεία και ζεστή ατμόσφαιρα ανάμεσα στους γονείς με αποτέλεσμα μια εξαιρετικά εποικοδημητική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες. Στόχος ήταν να προαχθεί η συνεργασία και η εμπιστοσύνη μεταξύ των γονέων μέσα από το παιχνίδι. Οι ίδιοι οι γονείς που συμμετείχαν στο εργαστήριο δήλωσαν ότι έμαθαν να λειτουργούν ομαδικά,  να συζητούν,  να εμπιστεύονται την ομάδα ακόμη κι αν διαφωνούν. Κυρίως όμως, διασκέδασαν, γέλασαν, γνωρίστηκαν καλύτερα μεταξύ τους και έμαθαν να λειτουργούν καλοπροαίρετα, σεβόμενοι ο ένας τον άλλον. Ελπίζουμε αυτός να είναι ο σπόρος για τη δημιουργία ενός γενικότερου κλίματος χαράς, αλληλοσεβασμού και ομαδικότητας και για τη τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των παιδιών του σχολε

Βασιλικός και λαογραφία

Φυτό της οικογένειας των χειλανθών, πολυετές, με φύλλα και άνθη εξαιρετικά εύοσμα, ο «ώκιμος ο βασιλικός» είναι το δημοφιλέστερο ελληνικό φυτό, αγαπητό στις νοικοκυρές, που φροντίζουν να έχουν τουλάχιστον μια γλάστρα του στον κήπο ή το παράθυρό τους. Πλατύφυλλος, σγουρός ή σαραντάφυλλος θεωρείται από το λαό το σύμβολο του έρωτα και της αιώνιας αγάπης, μα και θυμητικό υποσχέσεων και όρκων που δόθηκαν: «Βασιλικέ μου της βραγιάς και κρίνε μου του δάσους άχου, εγώ, πουλάκι μου, και πώς να σε ξεχάσω. Στο παραθύρι που ‘σαι εσύ βασιλικός δεν πρέπει γιατ’ είσαι συ ο βασιλικός κι οπ’ έχει μάτια ας βλέπει. Βασιλικό και ρόζμαρι κι ανθό του γλυκανίσου ο έρωτας τα μάζεψε κι έκαμε το κορμί σου.» Ο βασιλικός έχει ξεχωριστή θέση στην ελληνική λαϊκή παράδοση και χάρη στην συμμετοχή του στη χριστιανική εκκλησιαστική λατρεία. Βασιλικό βυθίζει ο ιερέας στον αγιασμό για να ραντίσει τους πιστούς, σε κλωνάρια βασιλικού τοποθετείται και ο σταυρός στις 14 Σεπτεμβρίου, εορτή του Σταυρού, αφού το αρω