Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014

Γενική Συνέλευση Γονέων στις 27/1/14 στις 7.00 μ.μ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί Γονείς,

Κατόπιν της παραίτησης του ΔΣ είχε οριστεί προσωρινό ΔΣ με μοναδικό σκοπό τη διενέργεια εκλογών. Σε αυτό το πλαίσιο, λάβατε σχετική ανακοίνωση προκειμένου να δηλωθούν υποψηφιότητες για τις εκλογές. Επειδή δεν υπήρξαν επαρκείς υποψηφιότητες από τους γονείς, ανακοινώθηκε Γενική Συνέλευση για την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, με μοναδικό θέμα την κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση των γονέων, προκειμένου σε αυτή τη Γενική Συνέλευση να δηλώνονταν υποψηφιότητες.

Δυστυχώς και πάλι δεν υπήρξε ανταπόκριση από τους γονείς, με αποτέλεσμα η συγκέντρωση να είναι τόσο περιορισμένη, που δεν μπορούσε καν να γίνει Γενική Συνέλευση, λόγω μη ύπαρξης της απαιτούμενης απαρτίας. Για πληροφόρησή σας, σας ενημερώνουμε ότι ούτε μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν υπήρξαν αριθμητικά επαρκείς υποψηφιότητες.

Ερχόμαστε λοιπόν στο σήμερα.  Εδώ που μας έχουν φέρει οι εξελίξεις, η προσωρινή Διοίκηση προσκαλεί τα μέλη του συλλόγου μας σε έκτακτη γενική συνέλευση την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 7.00 μ.μ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας με αποκλειστικά θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

Α. Αποδοχή της ανάκλησης της παραίτησης του παραιτηθέντος ΔΣ και συνέχιση αυτού μέχρι το τέλος της
    θητείας του, το Δεκέμβριο του έτους 2014.
ή
Β. Επιτόπου κατάθεση υποψηφιοτήτων και προκήρυξη εκλογών για ανάδειξη νέου ΔΣ.

Για να λυθούν εύλογες απορίες, διευκρινίζουμε τα παρακάτω.

Το προφανές, στο θέμα ύπαρξης του Συλλόγου, είναι νέες εκλογές. Η μη συμμετοχή των γονέων όμως σε αυτή τη διαδικασία, μας οδήγησε στο να επανεξετάσουμε τους λόγους παραίτησης του τελευταίου ΔΣ. Στο σημείο αυτό σας θυμίζουμε ότι ο λόγος παραίτησης του τελευταίου ΔΣ ήταν, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωσή του, οι προσβολές που εδέχθησαν από μερίδα γονέων και η προστασία της αξιοπρέπειας.

Κατά γενική ομολογία, το τελευταίο ΔΣ ήταν αποτελεσματικό στο εθελοντικό του έργο. Στην περίπτωση λοιπόν που δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στο τελευταίο ΔΣ, αυτό προτίθεται να ανακαλέσει την παραίτηση και να συνεχίσει μέχρι τη λήξη της θητείας του (Δεκέμβριος 2014).

Σε διαφορετική περίπτωση,  καλούμαστε να δηλώσουμε επιτόπου υποψηφιότητες για διενέργεια εκλογών και νέο ΔΣ.

Συμπερασματικά, εδώ που είμαστε σήμερα, αναδεικνύεται η μεγαλύτερη πρόκληση στην οποία πρέπει να ανταποκριθούμε, ήτοι της ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ μας στο σχολείο. Ας αφήσουμε στην άκρη τους λόγους που μας απομάκρυναν από αυτό, και ας κάνουμε μία προσπάθεια σε νέα βάση, να έρθουμε  κοντά στο σχολείο.

Στην περίπτωση που, παρόλες τις προσπάθειες του προσωρινού ΔΣ, δεν καταστεί δυνατό να φέρουμε όλοι μαζί το αποτέλεσμα και αυτή τη φορά, αντιλαμβάνεστε ότι το θέμα θα τελειώσει εδώ. Οι συνεπαγωγές θα είναι εξαιρετικά δυσάρεστες, καταρχήν ως παράδειγμα για τα παιδιά μας, αλλά  και σε συλλογικό επίπεδο για το σχολείο.

Σας υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με το Καταστατικό για την ύπαρξη απαρτίας απαιτείται η παρουσία του 1/3 των ταμειακά εντάξει μελών, διαφορετικά η ΓΣ θα επαναληφθεί την επόμενη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014, την ίδια ώρα και στον παραπάνω τόπο, με όσα μέλη προσέλθουν.

Σας αναμένουμε όλους τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου.

Τα μέλη του προσωρινού ΔΣ είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία / διευκρίνηση.

Με εκτίμηση

Το προσωρινό ΔΣ
Πηνελόπη Ασλανίδου
Κλεοπάτρα Κυπαρισσίδου
Τάσος Ματσαϊδώνης
Γιώτα Μπουρλή

Αλεξία Ζιούλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου