Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εικαστικό Εργαστήρι για Παιδιά

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του Συλλόγου και σε συνεργασία με την κα Κατερίνα Γώγου, αρχιτέκτων μηχανικό Ε.Μ.Π., πραγματοποιείται εργαστήρι για τα παιδιά με τίτλο: «Χειροποίητη πόλη».

Αριθμός συμμετεχόντων ανά εργαστήρι έως 10 παιδιά, ηλικίας 6-10 ετών.
Ημέρες διεξαγωγής Σάββατο 15/3 & 22/3, ώρα 11.30-13.00 και κόστος συμμετοχής ανά παιδί 3€ (για τις δύο συναντήσεις).

Στόχος του εργαστηρίου είναι:
  • Η εξοικείωση των παιδιών με την πόλη τους και η ενίσχυση της δεξιότητας του προσανατολισμού
  • Η αναγνώριση της ιστορικής συνέχειας της πόλης
  • Η εμβάθυνση στην έννοια του δημόσιου χώρου
  • Η καλλιέργεια της συνείδησης του πολίτη
μέσω της δημιουργίας ενός πρωτότυπου ομαδικού εικαστικού έργου/χάρτη με την τεχνική του κολάζ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην κα Σάντρα Στράτου μέχρι την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014, στο τηλέφωνο: 6977277001.

Με εκτίμηση                                        
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σας περιμένουμε στη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή, Κυριακή 9 Δεκεμβρίου

Με μεγάλη χαρά σας περιμένουμε όλους στη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων, την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, 11:00 – 16:00. Με πολλά δώρα στη λαχειοφόρο αγορά, bazaar για τις χριστουγεννιάτικες αγορές σας, φαγητό, ποτό και πολύ χορό, αλλά και πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλος. Ο Άγιος Βασίλης θα μας επισκεφτεί και θα πάρει τα γράμματα των μαθητών του σχολείου μας. Θα παίξουμε σκάκι, πιάνο, θα τραγουδήσουμε τα κάλαντα, θα φτιάξουμε ελατάκια – ρομποτάκια, θα κάνουμε πειράματα φυσικής, θα μεταφερθούμε στη σχολή του Hogwarts, θα φτιάξουμε γλυκά και πολλά πολλά ακόμη. Σημειώστε την ημερομηνία, βάλτε το πιο φωτεινό σας χαμόγελο και ελάτε να περάσουμε παρέα μία ημέρα χαράς και διασκέδασης σε χριστουγεννιάτικο κλίμα.

Όταν οι γονείς μαθαίνουν... παίζοντας

Με απόλυτη επιτυχία ολοκλήρώθηκε το βιωματικό εργαστήριο της Μαρίας Μπαλωτή "Παιχνίδια για Καλό Σκοπό", στο οποίο συμμετείχαν γονείς από όλες τις τάξεις του σχολείου. Η συστημική ψυχολόγος και μητέρα τριών παιδιών του σχολείου μας, κατάφερε να δημιουργήσει εξ αρχής μία οικεία και ζεστή ατμόσφαιρα ανάμεσα στους γονείς με αποτέλεσμα μια εξαιρετικά εποικοδημητική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες.
Στόχος ήταν να προαχθεί η συνεργασία και η εμπιστοσύνη μεταξύ των γονέων μέσα από το παιχνίδι. Οι ίδιοι οι γονείς που συμμετείχαν στο εργαστήριο δήλωσαν ότι έμαθαν να λειτουργούν ομαδικά,  να συζητούν,  να εμπιστεύονται την ομάδα ακόμη κι αν διαφωνούν. Κυρίως όμως, διασκέδασαν, γέλασαν, γνωρίστηκαν καλύτερα μεταξύ τους και έμαθαν να λειτουργούν καλοπροαίρετα, σεβόμενοι ο ένας τον άλλον.
Ελπίζουμε αυτός να είναι ο σπόρος για τη δημιουργία ενός γενικότερου κλίματος χαράς, αλληλοσεβασμού και ομαδικότητας και για τη τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των παιδιών του σχολείου.  Τα παιδιά μ…