Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κάλεσμα γονέων - γενικές ενημερώσεις του Συλλόγου για το 2011-12

19 Σεπτεμβρίου 2011

Αγαπητοί γονείς,

«Ευχόμαστε σε όλους μια χαρούμενη και δημιουργική 
σχολική χρονιά για τα παιδιά μας».


Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011 στις 6:00 θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, για την οποία θα ενημερωθείτε με νέα ανακοίνωση την επόμενη εβδομάδα.

Όπως γνωρίζετε, η ετήσια συνδρομή για το Σύλλογο είναι 20 ευρώ ανά οικογένεια. Φέτος και λόγω των περιστάσεων, το ποσό θα μπορεί να εξοφληθεί  σε  δύο ισόποσες δόσεις:
A’ δόση: μέχρι   3 Οκτωβρίου 2011
Β’ δόση: μέχρι 31 Ιανουαρίου 2012

Το ποσό αυτό (εφάπαξ ή δόσεις) θα πρέπει να τοποθετηθεί σε φάκελο πάνω στον οποίο θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο και η τάξη/εις του/των παιδιού/ών σας και να δοθεί στην κα Αγγελική ή στο/η δασκάλα/ο του παιδιού (κατόπιν συμφωνίας) μέχρι την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011, στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου ή να τα δώσει απευθείας στο Σύλλογο στις  3 Οκτωβρίου 2011, το απόγευμα στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου.

Ελπίζουμε, όλοι οι γονείς να βοηθήσετε το Σύλλογό μας στην προσπάθειά του να διατηρήσει υψηλά το επίπεδο υπηρεσιών του Σχολείου μας,  για το καλό των παιδιών μας και το δικό μας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι σχετικά με τη σίτιση των παιδιών του Ολοήμερου, υπεύθυνη ορίζεται και φέτος η κα Σοφία Βάγια (υπεύθυνη κυλικείου) και παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με την ίδια για το σχετικό οικονομικό κόστος.

Για να μπορούμε να επικοινωνούμε τα νέα μας, για ανακοινώσεις, δημοσιεύσεις και οτιδήποτε σχετικά με το 5ο δημοτικό και τα παιδιά μας βάλτε το παρακάτω blog στα αγαπημένα του υπολογιστή σας

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας

  Με εκτίμηση
         Το Διοικητικό Συμβούλιο

...............................................................................................

Πρόγραμμα εκδηλώσεων έτους 2011 - 2012

Στην προσπάθεια του ο σύλλογος να μπορέσει να ανταπεξέλθει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις εκδηλώσεις της νέας χρονιάς προγραμμάτισε τις ημερομηνίες που θα διεξαχθούν οι βασικότερες δράσεις. Οι γονείς θα ενημερώνονται για κάθε μια εκδήλωση ξεχωριστά όπως επίσης και για τυχόν αλλαγές. Αναφέρονται συνοπτικά οι εξής :

-  19 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 6:00 μμ. : «Συνάντηση για τα πρωτάκια» .
-  3 Οκτωβρίου 2011 : Γενική Συνέλευση (σε περίπτωση μη απαρτίας θα επαναληφθεί στις 10 Οκτωβρίου 2011).
-  Νοέμβριος 2011 : Εργαστήρια-κατασκευές Χριστουγεννιάτικου Παζαριού από τα παιδιά
-  Δεκέμβριος 2011: Χριστουγεννιάτικο Παζάρι
-  Ιανουάριος 2012 : Φωτογράφιση παιδιών
-  Φεβρουάριος 2012 : Αποκριάτικο πάρτι στο χώρο του σχολείου
-  Μάιος 2012 : Έκθεση βιβλίου
-  Ιούνιος 2012 : Γιορτή λήξης για όλα τα παιδιά του σχολείου αλλά και αποχαιρετισμός των παιδιών της έκτης τάξης.

Ως ημέρα συναντήσεων για τα τακτικά Δ.Σ. ορίζεται το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα και ώρα 10:30 π.μ. στο χώρο του σχολείου.
............................................................................................................................

Ομάδες εκδηλώσεων

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων διοργανώνει πολλές εκδηλώσεις για τα παιδιά μας αλλά και για εμάς τους γονείς. Για την καλύτερη διοργάνωση τους, χρειάζεται η ενεργή συμμετοχή όλων μας στην προετοιμασία των εκδηλώσεων. Κάθε γονέας ανάλογα με το ενδιαφέρον του μπορεί να συμμετέχει σε μια ή περισσότερες.

Οι ομάδες είναι οι εξής :

1.    Χριστουγεννιάτικο Παζάρι
2.    Πίτα Πρωτοχρονιάς
3.    Σεμινάρια
4.    Αποκριάτικος Χορός
5.    Φωτογράφιση (παιδιών – εκδηλώσεων)
6.    Year book – αναμνηστικά παιδιών έκτης τάξης
7.    Σύνδεσμοι – Ομάδες επικοινωνίας τάξεων
8.    Σχολική Βιβλιοθήκη – οργάνωση, συντονισμός.
9.    Έκθεση βιβλίου
10.   Εκδρομή Στ΄ τάξης
11.   Site Συλλόγου
12.   Αποχαιρετιστήρια γιορτή λήξης σχολικού έτους – πάρτι

Όσοι γονείς μπορούν να βοηθήσουν στην προσπάθειά μας παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011 συμπληρώνοντας το αντίστοιχο έντυπο. Μπορείτε να το παραδώσετε στην κα Αγγελική οι ίδιοι, ή μέσω του παιδιού σας.

Με εκτίμηση  -   Το Διοικητικό Συμβούλιο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πιο... ανοιξιάτικα Χριστούγεννα!

Ήταν μία ΥΠΕΡΟΧΗ ημέρα!  Η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Βριλησσίων τα είχε όλα: παιδικά εργαστήρια, φαγητό και ζεστό κρασί, παιχνίδι, χορό, Άγιο Βασίλη, μικρούς πιανίστες με μεγάλο ταλέντο, λαχειοφόρο αγορά, χριστουγεννιάτικο bazaar, έναν καταπληκτικό ήλιο, χαρά και πολλά χαμόγελα.  Ο ανοιξιάτικος καιρός μας έκανε το χατήρι. Όλα κύλησαν καλά και η συμμετοχή παιδιών και γονέων ήταν μεγάλη.  Το προαύλιο του σχολείου γέμισε τραπέζια φαγητού, Dj Set (ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αλέξανδρο Χέντον), facepainting με την ευγενική χορηγία της Oriflame , χορευτές με την καθοδήγηση χορεύτριας από το Planet , ρεσιτάλ πιάνου από τον Χρήστο Γαλίτη και τους μαθητές του και κάλαντα από τους μαθητές του σχολείου.  Στην Αίθουσα Εκδηλώσεων κάναμε τις αγορές μας από το Χριστουγεννιάτικο Bazaar.  Στον 1ο όροφο του σχολείου οι αίθουσες γέμισαν δραστηριότητες και εργαστήρια: - Αγώνες σκάκι με την καθοδήγηση του Στάθη Γαζή - Ρομπο

Όταν οι γονείς μαθαίνουν... παίζοντας

Με απόλυτη επιτυχία ολοκλήρώθηκε το βιωματικό εργαστήριο της Μαρίας Μπαλωτή "Παιχνίδια για Καλό Σκοπό", στο οποίο συμμετείχαν γονείς από όλες τις τάξεις του σχολείου. Η συστημική ψυχολόγος και μητέρα τριών παιδιών του σχολείου μας, κατάφερε να δημιουργήσει εξ αρχής μία οικεία και ζεστή ατμόσφαιρα ανάμεσα στους γονείς με αποτέλεσμα μια εξαιρετικά εποικοδημητική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες. Στόχος ήταν να προαχθεί η συνεργασία και η εμπιστοσύνη μεταξύ των γονέων μέσα από το παιχνίδι. Οι ίδιοι οι γονείς που συμμετείχαν στο εργαστήριο δήλωσαν ότι έμαθαν να λειτουργούν ομαδικά,  να συζητούν,  να εμπιστεύονται την ομάδα ακόμη κι αν διαφωνούν. Κυρίως όμως, διασκέδασαν, γέλασαν, γνωρίστηκαν καλύτερα μεταξύ τους και έμαθαν να λειτουργούν καλοπροαίρετα, σεβόμενοι ο ένας τον άλλον. Ελπίζουμε αυτός να είναι ο σπόρος για τη δημιουργία ενός γενικότερου κλίματος χαράς, αλληλοσεβασμού και ομαδικότητας και για τη τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των παιδιών του σχολε

Βασιλικός και λαογραφία

Φυτό της οικογένειας των χειλανθών, πολυετές, με φύλλα και άνθη εξαιρετικά εύοσμα, ο «ώκιμος ο βασιλικός» είναι το δημοφιλέστερο ελληνικό φυτό, αγαπητό στις νοικοκυρές, που φροντίζουν να έχουν τουλάχιστον μια γλάστρα του στον κήπο ή το παράθυρό τους. Πλατύφυλλος, σγουρός ή σαραντάφυλλος θεωρείται από το λαό το σύμβολο του έρωτα και της αιώνιας αγάπης, μα και θυμητικό υποσχέσεων και όρκων που δόθηκαν: «Βασιλικέ μου της βραγιάς και κρίνε μου του δάσους άχου, εγώ, πουλάκι μου, και πώς να σε ξεχάσω. Στο παραθύρι που ‘σαι εσύ βασιλικός δεν πρέπει γιατ’ είσαι συ ο βασιλικός κι οπ’ έχει μάτια ας βλέπει. Βασιλικό και ρόζμαρι κι ανθό του γλυκανίσου ο έρωτας τα μάζεψε κι έκαμε το κορμί σου.» Ο βασιλικός έχει ξεχωριστή θέση στην ελληνική λαϊκή παράδοση και χάρη στην συμμετοχή του στη χριστιανική εκκλησιαστική λατρεία. Βασιλικό βυθίζει ο ιερέας στον αγιασμό για να ραντίσει τους πιστούς, σε κλωνάρια βασιλικού τοποθετείται και ο σταυρός στις 14 Σεπτεμβρίου, εορτή του Σταυρού, αφού το αρω