Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χριστουγεννιάτικο Παζάρι 2012 - Ήμουν κι εγώ εκεί!


Μια γλυκιά γεύση και μια αίσθηση θαλπωρής μας άφησε και το φετινό Χριστουγεννιάτικο Παζάρι. Η συμμετοχή γονέων και παιδιών ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά και οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες μας μάς τίμησαν με την κεφάτη και γενναιόδωρη παρουσία τους. 


Πρέπει να ήταν από τα πιο μελωδικά Χριστουγεννιάτικα Παζάρια μας, με καλανταρίσματα από την Ένωση Κρητών, το Ουκρανικό σχολείο, τη Δημοτική παιδική χορωδία Βριλησσίων, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου, από τα δικά μας παιδιά, αλλά και από τους μουσικόφιλους γονείς που έδωσαν κέφι και ρυθμό στην γιορτή μας.


 (φωτό από http://www.ipernity.com)


Οι απολαβές του παζαριού είναι πραγματικά μια ανακούφιση για εμάς, αφού λόγω της κρίσης όλο και λιγοστεύουν οι γονείς που μπορούν με τις συνδρομές τους να συμβάλουν στις υποχρεώσεις του Συλλόγου.



Στους πάγκους συμμετείχαν με κατασκευές οι μαθητές του σχολείου μας, αλλά και του 4ου Νηπιαγωγείου με τις ιδιαίτερες κατασκευές τους. Η λαχειοφόρος αγορά μας είχε μεγάλη επιτυχία και ελάχιστοι είναι αυτοί που έφυγαν με άδεια χέρια από τη γιορτή.


Ξεχωριστή ήταν για μας φέτος η συμμετοχή της κυρίας Γιώτας μας με τα «παιδιά» της, που συγκέντρωσαν έναν πραγματικά μεγάλο αριθμό παιχνιδιών για να ομορφύνουν με τη δωρεά τους τα Χριστούγεννα παιδιών που ζουν σε ιδρύματα ή οι γονείς τους αδυνατούν να τους τα παρέχουν.


Αλλά και ο πάγκος του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο και πολλοί έδωσαν τη μικρή συνδρομή τους για να ενισχύσουν το έργο του. Ως αποτέλεσμα συγκεντρώσαμε το ποσό των 70 ευρώ, καθώς και αξιόλογο αριθμό ειδών πρώτης ανάγκης.


Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ οφείλουμε σε όλους τους επαγγελματίες που έδειξαν και φέτος την ευαισθησία τους και χορήγησαν απλόχερα τα προϊόντα τους συμβάλλοντας στην επιτυχία της γιορτής μας (Απολλώνιον, Μακεδονικά Ζαχαρώδη, Starbucks, "Cretland", Καρυδάκη Βιολέττα, "Παιδική σκηνή θεάτρου Άνεσις-«Το μυστικό του Βασιλιά»", THE PLAY HOUSE – Παιδότοπος, RAGAZZINO - Παιδικά παπούτσια, ΛΩΤΙΝΟΣ ΗΛΙΟΣ, Μαρία Μάθεση, Πηνελόπη Πετσινού, Κρεοπωλείο ΜΑΡΤΑΚΗΣ, Ψητοπωλείο: Θράκα Αράχοβα, Αντρέας Αναγνώπουλος, "Αnn Marie Dance - Σχολη χορου, "Υλικοδομική (χαρτικά, απορρυπαντικά, είδη σπιτιού - Χαρα Γραμματικα) , ΒΑΡΣΟΣ – Βριλήσσια, Β.&Λ. ΣΚΑΛΗΣ ΕΠΕ, Χάρτης – Βιβλιοπωλείο, Θέατρο Ακάδημος, "Systemgraph - Apple Premium Reseller", Ζαχαροπλαστείο Ηρώ, Βαϊραμογλου ΑΕ, LINOPOLIS, mind the cut, "ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΟΥΤΣΙΑΣ - φαρμακείο Βριλήσσια", DEZAAR - second heart clothes & accessories, ΝΑΝΑ ΓΙΩΤΗ – ζαχαροπλαστείο, " ΦΥΣΗΣ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ - βιολογικά προιόντα", ΧΑΡΤΗΣ – βιβλιοπωλείο, ΑΣΤΡΑΝΑΜΑ, Παραμυθοχώρα (κουκλοθεατρική ομάδα της Κιβωτού των Μύθων) , ΤΟΠΟΥ ΧΑΡΗ, ΙΧΘΥΣ ιχθυοπωλείο, PETIT BOUTIQUE, CROCODILINO, Χρύσα Ράπτη – κομμωτήριο, Diesel Hellas, ODEON CINEMAS, ΠΑΣΟΥΛΑΣ ιχθυοπωλείο, ΕΛΕΝΣ boutique, ΠΡΙΑΡΗ, Άννα Δερμάτη – οδοντίατρος, Τυροκομείο Κωσταρέλλου, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, VIVA VIDA, Το μαγαζάκι της γειτονιάς, Sport Center, ΙΚΕΑ, ΑΣΤΡΑΝΑΜΑ, PRINTING SPOT, ice yoghurt, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΓΕΡΑΜΑΝΗΣ, "Θέατρο Αποθήκη", COOL CUTS, GlaxoSmithKline Ελλάδας, Το mini market της Ειρήνης, Click, Separe).


Να ευχηθούμε και του χρόνου  με υγεία και 

Καλές Γιορτές σε Όλους!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βασιλικός και λαογραφία

Φυτό της οικογένειας των χειλανθών, πολυετές, με φύλλα και άνθη εξαιρετικά εύοσμα, ο «ώκιμος ο βασιλικός» είναι το δημοφιλέστερο ελληνικό φυτό, αγαπητό στις νοικοκυρές, που φροντίζουν να έχουν τουλάχιστον μια γλάστρα του στον κήπο ή το παράθυρό τους. Πλατύφυλλος, σγουρός ή σαραντάφυλλος θεωρείται από το λαό το σύμβολο του έρωτα και της αιώνιας αγάπης, μα και θυμητικό υποσχέσεων και όρκων που δόθηκαν: «Βασιλικέ μου της βραγιάς και κρίνε μου του δάσους άχου, εγώ, πουλάκι μου, και πώς να σε ξεχάσω. Στο παραθύρι που ‘σαι εσύ βασιλικός δεν πρέπει γιατ’ είσαι συ ο βασιλικός κι οπ’ έχει μάτια ας βλέπει. Βασιλικό και ρόζμαρι κι ανθό του γλυκανίσου ο έρωτας τα μάζεψε κι έκαμε το κορμί σου.» Ο βασιλικός έχει ξεχωριστή θέση στην ελληνική λαϊκή παράδοση και χάρη στην συμμετοχή του στη χριστιανική εκκλησιαστική λατρεία. Βασιλικό βυθίζει ο ιερέας στον αγιασμό για να ραντίσει τους πιστούς, σε κλωνάρια βασιλικού τοποθετείται και ο σταυρός στις 14 Σεπτεμβρίου, εορτή του Σταυρού, αφού το αρω

Πλάτανος και λαογραφία

Ο πλάτανος είναι ο βασιλιάς του ελληνικού φυτικού βασιλείου. Είναι δέντρο φυλλοβόλο, μακρόβιο, υγρόφιλο και με μεγάλη ανάπτυξη, τόσο σε ύψος (μέχρι 70 μέτρα) όσο και σε περίμετρο κορμού (μέχρι 12 μέτρα). Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, η Πλάτανος ήταν αδελφή δύο πελώριων γιγάντων, των Αλωάδων, και κόρη του Ποσειδώνα. Αγαπούσε πολύ τους αδελφούς της και όταν εκείνοι πέθαναν,  από τη θλίψη της, μεταμορφώθηκε σε δέντρο. Αναφορές στον πλάτανο έχουμε ήδη από την ομηρική εποχή, με την Ωραία Ελένη να αναπαύεται στη σκιά ενός πλάτανου, το Μενέλαο να φυτεύει την Μενελαΐδα πλάτανο στις Καρυές και τον Αγαμέμνονα να θυσιάζει κάτω από τον πλάτανο της Αυλίδας. Ιστορικός είναι και ο υπεραιωνόβιος πλάτανος της Κω, που πίστευαν ότι διατηρούνταν από την εποχή που ο Ιπποκράτης δίδασκε την Ιατρική στο Ασκληπιείο. Στην Τουρκοκρατία πολλοί πλάτανοι της χώρας έγιναν γνωστοί από τη χρήση τους από τους Τούρκους για τον απαγχονισμό των Ελλήνων αγωνιστών, όπως ο πλάτανος του Αλή Πασά στα Γιάννενα,

Τα πιο... ανοιξιάτικα Χριστούγεννα!

Ήταν μία ΥΠΕΡΟΧΗ ημέρα!  Η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Βριλησσίων τα είχε όλα: παιδικά εργαστήρια, φαγητό και ζεστό κρασί, παιχνίδι, χορό, Άγιο Βασίλη, μικρούς πιανίστες με μεγάλο ταλέντο, λαχειοφόρο αγορά, χριστουγεννιάτικο bazaar, έναν καταπληκτικό ήλιο, χαρά και πολλά χαμόγελα.  Ο ανοιξιάτικος καιρός μας έκανε το χατήρι. Όλα κύλησαν καλά και η συμμετοχή παιδιών και γονέων ήταν μεγάλη.  Το προαύλιο του σχολείου γέμισε τραπέζια φαγητού, Dj Set (ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αλέξανδρο Χέντον), facepainting με την ευγενική χορηγία της Oriflame , χορευτές με την καθοδήγηση χορεύτριας από το Planet , ρεσιτάλ πιάνου από τον Χρήστο Γαλίτη και τους μαθητές του και κάλαντα από τους μαθητές του σχολείου.  Στην Αίθουσα Εκδηλώσεων κάναμε τις αγορές μας από το Χριστουγεννιάτικο Bazaar.  Στον 1ο όροφο του σχολείου οι αίθουσες γέμισαν δραστηριότητες και εργαστήρια: - Αγώνες σκάκι με την καθοδήγηση του Στάθη Γαζή - Ρομπο