Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γενική Συνέλευση Γονέων στις 27/1/14 στις 7.00 μ.μ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί Γονείς,

Κατόπιν της παραίτησης του ΔΣ είχε οριστεί προσωρινό ΔΣ με μοναδικό σκοπό τη διενέργεια εκλογών. Σε αυτό το πλαίσιο, λάβατε σχετική ανακοίνωση προκειμένου να δηλωθούν υποψηφιότητες για τις εκλογές. Επειδή δεν υπήρξαν επαρκείς υποψηφιότητες από τους γονείς, ανακοινώθηκε Γενική Συνέλευση για την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, με μοναδικό θέμα την κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση των γονέων, προκειμένου σε αυτή τη Γενική Συνέλευση να δηλώνονταν υποψηφιότητες.

Δυστυχώς και πάλι δεν υπήρξε ανταπόκριση από τους γονείς, με αποτέλεσμα η συγκέντρωση να είναι τόσο περιορισμένη, που δεν μπορούσε καν να γίνει Γενική Συνέλευση, λόγω μη ύπαρξης της απαιτούμενης απαρτίας. Για πληροφόρησή σας, σας ενημερώνουμε ότι ούτε μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν υπήρξαν αριθμητικά επαρκείς υποψηφιότητες.

Ερχόμαστε λοιπόν στο σήμερα.  Εδώ που μας έχουν φέρει οι εξελίξεις, η προσωρινή Διοίκηση προσκαλεί τα μέλη του συλλόγου μας σε έκτακτη γενική συνέλευση την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 7.00 μ.μ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας με αποκλειστικά θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

Α. Αποδοχή της ανάκλησης της παραίτησης του παραιτηθέντος ΔΣ και συνέχιση αυτού μέχρι το τέλος της
    θητείας του, το Δεκέμβριο του έτους 2014.
ή
Β. Επιτόπου κατάθεση υποψηφιοτήτων και προκήρυξη εκλογών για ανάδειξη νέου ΔΣ.

Για να λυθούν εύλογες απορίες, διευκρινίζουμε τα παρακάτω.

Το προφανές, στο θέμα ύπαρξης του Συλλόγου, είναι νέες εκλογές. Η μη συμμετοχή των γονέων όμως σε αυτή τη διαδικασία, μας οδήγησε στο να επανεξετάσουμε τους λόγους παραίτησης του τελευταίου ΔΣ. Στο σημείο αυτό σας θυμίζουμε ότι ο λόγος παραίτησης του τελευταίου ΔΣ ήταν, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωσή του, οι προσβολές που εδέχθησαν από μερίδα γονέων και η προστασία της αξιοπρέπειας.

Κατά γενική ομολογία, το τελευταίο ΔΣ ήταν αποτελεσματικό στο εθελοντικό του έργο. Στην περίπτωση λοιπόν που δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στο τελευταίο ΔΣ, αυτό προτίθεται να ανακαλέσει την παραίτηση και να συνεχίσει μέχρι τη λήξη της θητείας του (Δεκέμβριος 2014).

Σε διαφορετική περίπτωση,  καλούμαστε να δηλώσουμε επιτόπου υποψηφιότητες για διενέργεια εκλογών και νέο ΔΣ.

Συμπερασματικά, εδώ που είμαστε σήμερα, αναδεικνύεται η μεγαλύτερη πρόκληση στην οποία πρέπει να ανταποκριθούμε, ήτοι της ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ μας στο σχολείο. Ας αφήσουμε στην άκρη τους λόγους που μας απομάκρυναν από αυτό, και ας κάνουμε μία προσπάθεια σε νέα βάση, να έρθουμε  κοντά στο σχολείο.

Στην περίπτωση που, παρόλες τις προσπάθειες του προσωρινού ΔΣ, δεν καταστεί δυνατό να φέρουμε όλοι μαζί το αποτέλεσμα και αυτή τη φορά, αντιλαμβάνεστε ότι το θέμα θα τελειώσει εδώ. Οι συνεπαγωγές θα είναι εξαιρετικά δυσάρεστες, καταρχήν ως παράδειγμα για τα παιδιά μας, αλλά  και σε συλλογικό επίπεδο για το σχολείο.

Σας υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με το Καταστατικό για την ύπαρξη απαρτίας απαιτείται η παρουσία του 1/3 των ταμειακά εντάξει μελών, διαφορετικά η ΓΣ θα επαναληφθεί την επόμενη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014, την ίδια ώρα και στον παραπάνω τόπο, με όσα μέλη προσέλθουν.

Σας αναμένουμε όλους τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου.

Τα μέλη του προσωρινού ΔΣ είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία / διευκρίνηση.

Με εκτίμηση

Το προσωρινό ΔΣ
Πηνελόπη Ασλανίδου
Κλεοπάτρα Κυπαρισσίδου
Τάσος Ματσαϊδώνης
Γιώτα Μπουρλή

Αλεξία Ζιούλη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Όταν οι γονείς μαθαίνουν... παίζοντας

Με απόλυτη επιτυχία ολοκλήρώθηκε το βιωματικό εργαστήριο της Μαρίας Μπαλωτή "Παιχνίδια για Καλό Σκοπό", στο οποίο συμμετείχαν γονείς από όλες τις τάξεις του σχολείου. Η συστημική ψυχολόγος και μητέρα τριών παιδιών του σχολείου μας, κατάφερε να δημιουργήσει εξ αρχής μία οικεία και ζεστή ατμόσφαιρα ανάμεσα στους γονείς με αποτέλεσμα μια εξαιρετικά εποικοδημητική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες. Στόχος ήταν να προαχθεί η συνεργασία και η εμπιστοσύνη μεταξύ των γονέων μέσα από το παιχνίδι. Οι ίδιοι οι γονείς που συμμετείχαν στο εργαστήριο δήλωσαν ότι έμαθαν να λειτουργούν ομαδικά,  να συζητούν,  να εμπιστεύονται την ομάδα ακόμη κι αν διαφωνούν. Κυρίως όμως, διασκέδασαν, γέλασαν, γνωρίστηκαν καλύτερα μεταξύ τους και έμαθαν να λειτουργούν καλοπροαίρετα, σεβόμενοι ο ένας τον άλλον. Ελπίζουμε αυτός να είναι ο σπόρος για τη δημιουργία ενός γενικότερου κλίματος χαράς, αλληλοσεβασμού και ομαδικότητας και για τη τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των παιδιών του σχολε

Τα πιο... ανοιξιάτικα Χριστούγεννα!

Ήταν μία ΥΠΕΡΟΧΗ ημέρα!  Η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Βριλησσίων τα είχε όλα: παιδικά εργαστήρια, φαγητό και ζεστό κρασί, παιχνίδι, χορό, Άγιο Βασίλη, μικρούς πιανίστες με μεγάλο ταλέντο, λαχειοφόρο αγορά, χριστουγεννιάτικο bazaar, έναν καταπληκτικό ήλιο, χαρά και πολλά χαμόγελα.  Ο ανοιξιάτικος καιρός μας έκανε το χατήρι. Όλα κύλησαν καλά και η συμμετοχή παιδιών και γονέων ήταν μεγάλη.  Το προαύλιο του σχολείου γέμισε τραπέζια φαγητού, Dj Set (ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αλέξανδρο Χέντον), facepainting με την ευγενική χορηγία της Oriflame , χορευτές με την καθοδήγηση χορεύτριας από το Planet , ρεσιτάλ πιάνου από τον Χρήστο Γαλίτη και τους μαθητές του και κάλαντα από τους μαθητές του σχολείου.  Στην Αίθουσα Εκδηλώσεων κάναμε τις αγορές μας από το Χριστουγεννιάτικο Bazaar.  Στον 1ο όροφο του σχολείου οι αίθουσες γέμισαν δραστηριότητες και εργαστήρια: - Αγώνες σκάκι με την καθοδήγηση του Στάθη Γαζή - Ρομπο

Βασιλικός και λαογραφία

Φυτό της οικογένειας των χειλανθών, πολυετές, με φύλλα και άνθη εξαιρετικά εύοσμα, ο «ώκιμος ο βασιλικός» είναι το δημοφιλέστερο ελληνικό φυτό, αγαπητό στις νοικοκυρές, που φροντίζουν να έχουν τουλάχιστον μια γλάστρα του στον κήπο ή το παράθυρό τους. Πλατύφυλλος, σγουρός ή σαραντάφυλλος θεωρείται από το λαό το σύμβολο του έρωτα και της αιώνιας αγάπης, μα και θυμητικό υποσχέσεων και όρκων που δόθηκαν: «Βασιλικέ μου της βραγιάς και κρίνε μου του δάσους άχου, εγώ, πουλάκι μου, και πώς να σε ξεχάσω. Στο παραθύρι που ‘σαι εσύ βασιλικός δεν πρέπει γιατ’ είσαι συ ο βασιλικός κι οπ’ έχει μάτια ας βλέπει. Βασιλικό και ρόζμαρι κι ανθό του γλυκανίσου ο έρωτας τα μάζεψε κι έκαμε το κορμί σου.» Ο βασιλικός έχει ξεχωριστή θέση στην ελληνική λαϊκή παράδοση και χάρη στην συμμετοχή του στη χριστιανική εκκλησιαστική λατρεία. Βασιλικό βυθίζει ο ιερέας στον αγιασμό για να ραντίσει τους πιστούς, σε κλωνάρια βασιλικού τοποθετείται και ο σταυρός στις 14 Σεπτεμβρίου, εορτή του Σταυρού, αφού το αρω