Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010

Όλοι την Κυριακή 14/3/2010 στις 11 π.μ. στην πλατεία Ανάληψης

Ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων

Τα προβλήματα στο εκπαιδευτικό μας σύστημα είναι πολλά και παραμένουν άλυτα. Στην πόλη μας, τα Βριλήσσια, επιβαρύνονται επιπλέον και από την έλλειψη σχολικών κτιρίων, η οποία πάει από το κακό στο χειρότερο.

Ιδιαίτερα οξυμένη είναι η κατάσταση στα Λύκεια των Βριλησσίων, που μέσα στο κλίμα της γενικής υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης, υποχρηματοδότησης και μετατροπής του Λυκείου σε προεξεταστικό κέντρο,
2 μόνο Λύκεια, με δυναμικότητα για 450 μαθητές, «φιλοξενούν» σήμερα 750 μαθητές!!!

Διάδρομοι, εργαστήρια, λυόμενα έχουν γίνει αίθουσες διδασκαλίας. Οι αυλές μικρές, πειράματα Φυσικής και Χημείας που δεν γίνονται, τμήματα με υπεράριθμους μαθητές κλπ.

Αυτά ισχύουν σήμερα. Αύριο το πρόβλημα, με βεβαιότητα, θα είναι ακόμη οξύτερο. Οι γονείς των μαθητών των Δημοτικών και των Γυμνασίων θα αντιμετωπίσουν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα, αν δεν δραστηριοποιηθούμε ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ!

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων, πριν σχεδόν ένα χρόνο, μας δήλωνε πως δεν έχουμε ανάγκη 3ου Λυκείου, ενώ αυτό ήδη είχε ιδρυθεί στα χαρτιά με  ΦΕΚ (Β788/06.05.2008).

Μετά από πιέσεις της Ένωσης Γονέων και των Συλλόγων Γονέων άλλαξε στάση και τον Ιούλιο του 2009 προχώρησε στη σύσταση επιτροπής καταλληλότητας, η οποία και πρότεινε οικόπεδο που πληροί τις προϋποθέσεις για την ίδρυση του 3ου Λυκείου.

Στη συνέχεια έπρεπε να παρθεί η απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο για τον χαρακτηρισμό του οικοπέδου ως σχολικού χώρου, προκειμένου να προωθηθεί στα αρμόδια όργανα της Νομαρχίας και να ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Στις αρχές Δεκεμβρίου 2009, μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις μας με το Δήμαρχο, που πάντα κατέληγαν σε κενές υποσχέσεις, η Ένωση Γονέων διοργάνωσε στην πλατεία Ανάληψης συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Ο ίδιος ο Δήμαρχος ήρθε και για μια ακόμη φορά δήλωσε δημόσια ότι «είμαστε στο παρά πέντε» και «μέχρι τέλους του 2009 θα παρθεί η σχετική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο». Άλλη μια κενή υπόσχεση.

Ο χρόνος περνάει και τα προβλήματα οξύνονται. Το ενδεχόμενο συνένωσης του Δήμου μας με άλλους Δήμους, λόγω του σχεδίου «Καλλικράτης», θα περιπλέξει ακόμη περισσότερο τα πράγματα.

Κάθε άλλη καθυστέρηση είναι επικίνδυνη και ανεπίτρεπτη.

Μετά από αυτό και με δεδομένο ότι μέχρι σήμερα, παρά τις πιέσεις μας, δεν έχει συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο μόνο ένας τρόπος θεωρούμε ότι υπάρχει. Να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε.

Καλούμε σε συμπαράταξη στον Αγώνα μας 
όλους τους τοπικούς φορείς, τους Γονείς, τους Καθηγητές και τους Μαθητές 
την Κυριακή 14/3/2010, στις 11 π.μ. στην πλατεία Ανάληψης

Απαιτούμε
- Άμεση λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο και προώθηση στη Νομαρχία
- Επίσπευση όλων των απαιτούμενων ενεργειών για την ανέγερση του 3ου Λυκείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου