Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου 2014

Καλή σχολική χρονιά!


Αγαπημένοι μας γονείς, καλά μας παιδιά, αξιότιμοι εκπαιδευτικοί,

σας καλωσορίζουμε σε μια νέα σχολική χρονιά, σε μια νέα αφετηρία μάθησης, στην αρχή μιας όμορφης και τρυφερής συνεργασίας. Το καλοκαίρι, δυστυχώς ή ευτυχώς, έφυγε παίρνοντας μαζί του μαγιό, κουβαδάκια, βατραχοπέδιλα και ξεγνοιασιά. Ήρθε η ώρα με κέφι, ενέργεια και ανανεωμένη διάθεση να σηκώσουμε τα μανίκια και να στρωθούμε στη δουλειά.

Οι δάσκαλοί μας είναι και οι πρώτοι που έσπευσαν στο σχολείο, για να είναι έτοιμοι να υποδεχτούν και να αγκαλιάσουν και φέτος τους μικρούς μαθητές τους. Από εμάς θα έχουν, όπως πάντα την καλή μας θέληση, την συνεργασία και τη συμπαράσταση μας στον καθημερινό αγώνα τους.

Καλωσορίζουμε τους μικρούς μαθητές, και ιδιαίτερα τα πρωτάκια μας, και ελπίζουμε με χαρά και όρεξη να ορμήσουν στις σχολικές αίθουσες, να αναζητήσουν και να κατακτήσουν τη γνώση, να συμμετάσχουν με αγάπη και κατανόηση στο σχολικό περιβάλλον και να είναι σίγουροι ότι τόσο οι δάσκαλοί τους όσο και εμείς θα είμαστε δίπλα τους να τους καθοδηγούμε και να τους στηρίζουμε στις επιτυχίες, αλλά και στις μικροαποτυχίες τους.

Όσο για τους γονείς, όλους εμάς δηλαδή, φέτος είναι μια καλή χρονιά για περισυλλογή και αυτοκριτική. Ας αναλογιστεί ο καθένας τι θέλει από το σχολείο του παιδιού του και τι είναι διατεθειμένος ο ίδιος να κάνει γι' αυτό. Ας σκεφτούμε με ωριμότητα τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε στην πράξη και όχι στα λόγια. Ξέρω ότι πάντα θα υπάρχουν και αυτοί που πετάνε στα σύννεφα, αλλά και οι ανικανοποίητοι. Καλό θα είναι να μιλήσουν με τα έργα και την ενεργή συμμετοχή τους.  Κι ας μην ξεχνάμε ότι Σύλλογος Γονέων δεν είναι μόνο το Δ.Σ. αλλά όλοι οι γονείς μαζί. Σε αυτή τη βάση εύχομαι μια ανιδιοτελή, ακούραστη, διαρκή και δημιουργική συνεργασία, με μοναδικό σκοπό το όφελος των παιδιών μας.

Βασιλική Τέφα
Μέλος του Συλλόγου και Υπεύθυνη του ιστότοπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου