Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πρακτικά της Γ.Σ. του Συλλόγου της 6/10/2014

Γενική Συνέλευση 5ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων
Αλφειού 62 & Χελμού Βριλήσσια, 6/10/2014, ώρα 18:00.
  

Συμμετείχαν: 38
Απαρτία: ναι
  
Έγινε ένα γενικό καλωσόρισμα από τη Βικτορία Θεοφίλου και ενημέρωση για το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας. Ταυτόχρονα έγινε ενημέρωση για την ύπαρξη των συνδέσμων των τμημάτων, κυρίως για τους γονείς της Α’ δημοτικού. Σύνδεσμος είναι το πρόσωπο που επικοινωνεί με το τμήμα και με το ΔΣ του συλλόγου.
Έγινε παρέμβαση από τη Βαρβάρα Καλαμαρά, για την ανάγκη δημιουργίας πεζογέφυρας στην οδό Αναπαύσεως, για την εξυπηρέτηση του γυμνασίου.
   
ΘΕΜΑΤΑ

1.    Δράσεις και εκδηλώσεις του σχολικού έτους 2013-2014
·         Αποκριάτικος χορός
·         Πασχαλινό bazaar
·         Γιορτή βιβλίου
·         Αποχαιρετισμός Στ’, γιορτή λήξης σχολείου

2.    Οικονομικός απολογισμός
Η ταμίας προέβη σε ανακοίνωση του οικονομικού απολογισμού με αναλυτική παρουσίαση των κινήσεων του ταμείου για τα 2 προηγούμενα έτη (2012-2013 και 2013-2014).
          Στο ταμείο του συλλόγου, υπάρχουν αυτή τη στιγμή 276,75€.
          Για το σχολικό έτος 2013-2014 πλήρωσαν συνδρομές συλλόγου 34% των γονιών,   
          ενώ για την επιστάτρια το 29% των γονιών.
          Η Γ.Σ. ψήφισε ομόφωνα ότι δέχεται πως το υπόλοιπο του ταμείου ανέρχεται στο  
          ποσό των 276,75€ και απαλλάσσει το συγκεκριμένο ΔΣ από την ευθύνη των 
          πεπραγμένων των δύο προηγούμενων ετών.
  
3.    Προκύρηξη εκλογών
Για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών, εφορευτική επιτροπή θα είναι:
ü  Βαρβάρα Καλαμαρά,   τηλ 6944600393
ü  Κλεοπάτρα Κονταξιάν, τηλ 6977255477
ü  Τσούκαλα Χριστίνα,     τηλ 6937273504

4.    Πρωινή καθαρίστρια - Επιστάτρια
Ενημέρωση για το καθεστώς που ισχύει στο σχολείο μας σε σχέση με την καθαριότητα και το Δήμο.
Σχετικά με την αμοιβή της κυρίας Αγγελικής Στράτου και τα επιδόματα, προτάθηκαν οι παρακάτω προτάσεις:

                i.   Ο μισθός της κυρίας Αγγελικής να διαμορφωθεί στα 300,00€ (συμπεριλαμβανομένου του επιδόματός της) για τις ώρες 8.00-14.00 και να σταματήσει το επίδομα των 35,00€ μηνιαίως της κυρίας Τσαπάρα.
                 ii.   Ο μισθός της κυρίας Αγγελικής να διαμορφωθεί στα 290,00€ (συμπεριλαμβανομένου του επιδόματός της) για τις ώρες 8.00-14.00 και να συνεχιστεί το επίδομα των 35,00€ μηνιαίως της κυρίας Τσαπάρα.

            Οι παρευρισκόμενοι υπερψήφισαν την πρώτη πρόταση (i).
            Εφ’ όσον υπάρχει η δυνατότητα στο ταμείο, θα δοθούν επιπλέον χρήματα στην κυρία
            Αγγελική.    
        
5.    Χριστουγεννιάτικο bazaar
Έγινε ενημέρωση για το Χριστουγεννιάτικο bazaar, και δημιουργήθηκε λίστα εθελοντών για τη γιορτή των Χριστουγέννων.
  

  
Αλέξης Πανουτσόπουλος            Πηνελόπη Πετσινού            Πόπη Ασλανοπούλου


Πρόεδρος                                  Γραμματέας                                 Μέλος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πιο... ανοιξιάτικα Χριστούγεννα!

Ήταν μία ΥΠΕΡΟΧΗ ημέρα!  Η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Βριλησσίων τα είχε όλα: παιδικά εργαστήρια, φαγητό και ζεστό κρασί, παιχνίδι, χορό, Άγιο Βασίλη, μικρούς πιανίστες με μεγάλο ταλέντο, λαχειοφόρο αγορά, χριστουγεννιάτικο bazaar, έναν καταπληκτικό ήλιο, χαρά και πολλά χαμόγελα.  Ο ανοιξιάτικος καιρός μας έκανε το χατήρι. Όλα κύλησαν καλά και η συμμετοχή παιδιών και γονέων ήταν μεγάλη.  Το προαύλιο του σχολείου γέμισε τραπέζια φαγητού, Dj Set (ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αλέξανδρο Χέντον), facepainting με την ευγενική χορηγία της Oriflame , χορευτές με την καθοδήγηση χορεύτριας από το Planet , ρεσιτάλ πιάνου από τον Χρήστο Γαλίτη και τους μαθητές του και κάλαντα από τους μαθητές του σχολείου.  Στην Αίθουσα Εκδηλώσεων κάναμε τις αγορές μας από το Χριστουγεννιάτικο Bazaar.  Στον 1ο όροφο του σχολείου οι αίθουσες γέμισαν δραστηριότητες και εργαστήρια: - Αγώνες σκάκι με την καθοδήγηση του Στάθη Γαζή - Ρομπο

Όταν οι γονείς μαθαίνουν... παίζοντας

Με απόλυτη επιτυχία ολοκλήρώθηκε το βιωματικό εργαστήριο της Μαρίας Μπαλωτή "Παιχνίδια για Καλό Σκοπό", στο οποίο συμμετείχαν γονείς από όλες τις τάξεις του σχολείου. Η συστημική ψυχολόγος και μητέρα τριών παιδιών του σχολείου μας, κατάφερε να δημιουργήσει εξ αρχής μία οικεία και ζεστή ατμόσφαιρα ανάμεσα στους γονείς με αποτέλεσμα μια εξαιρετικά εποικοδημητική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες. Στόχος ήταν να προαχθεί η συνεργασία και η εμπιστοσύνη μεταξύ των γονέων μέσα από το παιχνίδι. Οι ίδιοι οι γονείς που συμμετείχαν στο εργαστήριο δήλωσαν ότι έμαθαν να λειτουργούν ομαδικά,  να συζητούν,  να εμπιστεύονται την ομάδα ακόμη κι αν διαφωνούν. Κυρίως όμως, διασκέδασαν, γέλασαν, γνωρίστηκαν καλύτερα μεταξύ τους και έμαθαν να λειτουργούν καλοπροαίρετα, σεβόμενοι ο ένας τον άλλον. Ελπίζουμε αυτός να είναι ο σπόρος για τη δημιουργία ενός γενικότερου κλίματος χαράς, αλληλοσεβασμού και ομαδικότητας και για τη τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των παιδιών του σχολε

Βασιλικός και λαογραφία

Φυτό της οικογένειας των χειλανθών, πολυετές, με φύλλα και άνθη εξαιρετικά εύοσμα, ο «ώκιμος ο βασιλικός» είναι το δημοφιλέστερο ελληνικό φυτό, αγαπητό στις νοικοκυρές, που φροντίζουν να έχουν τουλάχιστον μια γλάστρα του στον κήπο ή το παράθυρό τους. Πλατύφυλλος, σγουρός ή σαραντάφυλλος θεωρείται από το λαό το σύμβολο του έρωτα και της αιώνιας αγάπης, μα και θυμητικό υποσχέσεων και όρκων που δόθηκαν: «Βασιλικέ μου της βραγιάς και κρίνε μου του δάσους άχου, εγώ, πουλάκι μου, και πώς να σε ξεχάσω. Στο παραθύρι που ‘σαι εσύ βασιλικός δεν πρέπει γιατ’ είσαι συ ο βασιλικός κι οπ’ έχει μάτια ας βλέπει. Βασιλικό και ρόζμαρι κι ανθό του γλυκανίσου ο έρωτας τα μάζεψε κι έκαμε το κορμί σου.» Ο βασιλικός έχει ξεχωριστή θέση στην ελληνική λαϊκή παράδοση και χάρη στην συμμετοχή του στη χριστιανική εκκλησιαστική λατρεία. Βασιλικό βυθίζει ο ιερέας στον αγιασμό για να ραντίσει τους πιστούς, σε κλωνάρια βασιλικού τοποθετείται και ο σταυρός στις 14 Σεπτεμβρίου, εορτή του Σταυρού, αφού το αρω