Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εκδηλώσεις-Δράσεις Δεκεμβρίου 2009Χθες το απόγευμα με το άναμμα των χριστουγεννιάτικων φώτων στην πλατεία Αναλήψεως ξεκίνησε και επίσημα για το δήμο μας η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων 2009. Ακολουθεί μια σειρά εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας, αλλά και στους όμορους δήμους, μέσα στο Δεκέμβριο.

Το Athener Schule (Δημ. Βερνάρδου 9, Βριλήσσια) διοργανώνει χριστουγεννιάτικο παζάρι το Σάββατο  5 Δεκεμβρίου από τις  10:00 έως τις 23:00 και την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου από τις 10:00 έως τις 16:00.

Το 4ο Σύστημα Προσκόπων Βριλησσίων διοργανώνει χριστουγεννιάτικο παζάρι την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009 και ώρα 10:00 με 14:00 στην Πλατεία Αναλήψεως Βριλησσίων.

Ο σύλλογος SOS Αδέσποτα Βριλησσίων κάνει το ετήσιο χριστουγεννιάτικο παζάρι του το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, από τις 10:00 έως τις 18:00, στο πάρκο ΤΥΠΕΤ στην οδό Μπακογιάννη.

Η εθελοντική ομάδα Πεντέλη SOS θα πάρει μέρος με δικό της τομέα-ζώνη ευθύνης στην μεγάλης κλίμακας δενδροφύτευση (50.000 δένδρα) στον Κοκκιναρά Πεντέλης, που πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν και να ενισχύσουν την προσπάθειά τους μπορούν να επικοινωνήσουν στο penteli.sos@gmail.com.

Το 16ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου (Μπακογιάννη και Τρίτση) διοργανώνει χριστουγεννιάτικο παζάρι την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 μέχρι 17:00.

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Βριλησσίων σας προσκαλεί να ανταλλάξετε χριστουγεννιάτικες ευχές την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009 και ώρα 18:00 στο Πνευματικό Κέντρο (Κισσάβου 11) στην αίθουσα Μουσών.

Η Ελεύθερη Έκφραση Γυναικών Βριλησσίων, σας προσκαλεί στο χριστουγεννιάτικο παζάρι που διοργανώνει στις 14 & 15 Δεκεμβρίου 2009 και ώρες 10:00 - 13:00 & 17:30 - 21:30 στο χώρο του ΤΥΠΕΤ Μπακογιάννη & Πλαταιών.

Το Πνευματικό Κέντρο Βριλησσίων διοργανώνει τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή των Εργαστηρίων του, την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00, στο Πνευματικό Κέντρο, αίθουσα Μουσών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Όταν οι γονείς μαθαίνουν... παίζοντας

Με απόλυτη επιτυχία ολοκλήρώθηκε το βιωματικό εργαστήριο της Μαρίας Μπαλωτή "Παιχνίδια για Καλό Σκοπό", στο οποίο συμμετείχαν γονείς από όλες τις τάξεις του σχολείου. Η συστημική ψυχολόγος και μητέρα τριών παιδιών του σχολείου μας, κατάφερε να δημιουργήσει εξ αρχής μία οικεία και ζεστή ατμόσφαιρα ανάμεσα στους γονείς με αποτέλεσμα μια εξαιρετικά εποικοδημητική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες. Στόχος ήταν να προαχθεί η συνεργασία και η εμπιστοσύνη μεταξύ των γονέων μέσα από το παιχνίδι. Οι ίδιοι οι γονείς που συμμετείχαν στο εργαστήριο δήλωσαν ότι έμαθαν να λειτουργούν ομαδικά,  να συζητούν,  να εμπιστεύονται την ομάδα ακόμη κι αν διαφωνούν. Κυρίως όμως, διασκέδασαν, γέλασαν, γνωρίστηκαν καλύτερα μεταξύ τους και έμαθαν να λειτουργούν καλοπροαίρετα, σεβόμενοι ο ένας τον άλλον. Ελπίζουμε αυτός να είναι ο σπόρος για τη δημιουργία ενός γενικότερου κλίματος χαράς, αλληλοσεβασμού και ομαδικότητας και για τη τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των παιδιών του σχολε

Τα πιο... ανοιξιάτικα Χριστούγεννα!

Ήταν μία ΥΠΕΡΟΧΗ ημέρα!  Η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Βριλησσίων τα είχε όλα: παιδικά εργαστήρια, φαγητό και ζεστό κρασί, παιχνίδι, χορό, Άγιο Βασίλη, μικρούς πιανίστες με μεγάλο ταλέντο, λαχειοφόρο αγορά, χριστουγεννιάτικο bazaar, έναν καταπληκτικό ήλιο, χαρά και πολλά χαμόγελα.  Ο ανοιξιάτικος καιρός μας έκανε το χατήρι. Όλα κύλησαν καλά και η συμμετοχή παιδιών και γονέων ήταν μεγάλη.  Το προαύλιο του σχολείου γέμισε τραπέζια φαγητού, Dj Set (ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αλέξανδρο Χέντον), facepainting με την ευγενική χορηγία της Oriflame , χορευτές με την καθοδήγηση χορεύτριας από το Planet , ρεσιτάλ πιάνου από τον Χρήστο Γαλίτη και τους μαθητές του και κάλαντα από τους μαθητές του σχολείου.  Στην Αίθουσα Εκδηλώσεων κάναμε τις αγορές μας από το Χριστουγεννιάτικο Bazaar.  Στον 1ο όροφο του σχολείου οι αίθουσες γέμισαν δραστηριότητες και εργαστήρια: - Αγώνες σκάκι με την καθοδήγηση του Στάθη Γαζή - Ρομπο

Βασιλικός και λαογραφία

Φυτό της οικογένειας των χειλανθών, πολυετές, με φύλλα και άνθη εξαιρετικά εύοσμα, ο «ώκιμος ο βασιλικός» είναι το δημοφιλέστερο ελληνικό φυτό, αγαπητό στις νοικοκυρές, που φροντίζουν να έχουν τουλάχιστον μια γλάστρα του στον κήπο ή το παράθυρό τους. Πλατύφυλλος, σγουρός ή σαραντάφυλλος θεωρείται από το λαό το σύμβολο του έρωτα και της αιώνιας αγάπης, μα και θυμητικό υποσχέσεων και όρκων που δόθηκαν: «Βασιλικέ μου της βραγιάς και κρίνε μου του δάσους άχου, εγώ, πουλάκι μου, και πώς να σε ξεχάσω. Στο παραθύρι που ‘σαι εσύ βασιλικός δεν πρέπει γιατ’ είσαι συ ο βασιλικός κι οπ’ έχει μάτια ας βλέπει. Βασιλικό και ρόζμαρι κι ανθό του γλυκανίσου ο έρωτας τα μάζεψε κι έκαμε το κορμί σου.» Ο βασιλικός έχει ξεχωριστή θέση στην ελληνική λαϊκή παράδοση και χάρη στην συμμετοχή του στη χριστιανική εκκλησιαστική λατρεία. Βασιλικό βυθίζει ο ιερέας στον αγιασμό για να ραντίσει τους πιστούς, σε κλωνάρια βασιλικού τοποθετείται και ο σταυρός στις 14 Σεπτεμβρίου, εορτή του Σταυρού, αφού το αρω