Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καλό Παιδικό Θέατρο

Με σκοπό να διασκεδάσουν τα παιδιά μας, αλλά και να βρεθούμε κοντά με τους γονείς, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 5ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων, σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων Βριλησσίων, διοργανώνουμε δυο Κυριακές με καλό παιδικό θέατρο.

Ήρθαμε σε επικοινωνία με δύο θέατρα που έχουν ανεβάσει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις και συμφωνήσαμε μειωμένες τιμές. Καλούμε όλους τους γονείς να δηλώσουν συμμετοχή σε όποια παράσταση θέλουν να παρακολουθήσουν από τις παρακάτω:

 1.    ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗ ΡΑΠΟΥΝΖΕΛ στο Θέατρο ΒΕΑΚΗ (Στουρνάρη 32)
Ένα παραμύθι της Κέλλυς Σταμουλάκη από τον θίασο ΑΒΑΝΤΙ σε σκηνοθεσία του Γιάννη Βούρου και με μουσική του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.
Κυριακή 21/2/2010 στις 3 το μεσημέρι (όχι στις 11 το πρωί που είχε αρχικά ανακοινωθεί) – είσοδος € 8.


2.    GRIMM &GRIMM  Παιδική Σκηνή στο Θέατρο Πόρτα (Μεσογείων 59)
Ένα παραμύθι από την Ξένια Καλογεροπούλου βασισμένο σε τέσσερα κλασσικά παραμύθια από τους Δανούς παραμυθάδες Γκριμ, σε σκηνοθεσία Λίλο Μπάουρ.
Κυριακή 28/2/2010 στις 11 το πρωί – είσοδος € 10,50.

Για τον έγκαιρο προγραμματισμό των κρατήσεων θέσεων, σας παρακαλούμε να αγοράσετε τις προσκλήσεις σας από την επιστάτριά του σχολείου, κυρία Αγγελική, μέχρι την Παρασκευή 12/2 για την πρώτη παράσταση και τη Δευτέρα 22/2 για τη δεύτερη παράσταση.

 Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων & Ένωση Γονέων Βριλησσίων

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πιο... ανοιξιάτικα Χριστούγεννα!

Ήταν μία ΥΠΕΡΟΧΗ ημέρα!  Η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Βριλησσίων τα είχε όλα: παιδικά εργαστήρια, φαγητό και ζεστό κρασί, παιχνίδι, χορό, Άγιο Βασίλη, μικρούς πιανίστες με μεγάλο ταλέντο, λαχειοφόρο αγορά, χριστουγεννιάτικο bazaar, έναν καταπληκτικό ήλιο, χαρά και πολλά χαμόγελα.  Ο ανοιξιάτικος καιρός μας έκανε το χατήρι. Όλα κύλησαν καλά και η συμμετοχή παιδιών και γονέων ήταν μεγάλη.  Το προαύλιο του σχολείου γέμισε τραπέζια φαγητού, Dj Set (ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αλέξανδρο Χέντον), facepainting με την ευγενική χορηγία της Oriflame , χορευτές με την καθοδήγηση χορεύτριας από το Planet , ρεσιτάλ πιάνου από τον Χρήστο Γαλίτη και τους μαθητές του και κάλαντα από τους μαθητές του σχολείου.  Στην Αίθουσα Εκδηλώσεων κάναμε τις αγορές μας από το Χριστουγεννιάτικο Bazaar.  Στον 1ο όροφο του σχολείου οι αίθουσες γέμισαν δραστηριότητες και εργαστήρια: - Αγώνες σκάκι με την καθοδήγηση του Στάθη Γαζή - Ρομπο

Όταν οι γονείς μαθαίνουν... παίζοντας

Με απόλυτη επιτυχία ολοκλήρώθηκε το βιωματικό εργαστήριο της Μαρίας Μπαλωτή "Παιχνίδια για Καλό Σκοπό", στο οποίο συμμετείχαν γονείς από όλες τις τάξεις του σχολείου. Η συστημική ψυχολόγος και μητέρα τριών παιδιών του σχολείου μας, κατάφερε να δημιουργήσει εξ αρχής μία οικεία και ζεστή ατμόσφαιρα ανάμεσα στους γονείς με αποτέλεσμα μια εξαιρετικά εποικοδημητική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες. Στόχος ήταν να προαχθεί η συνεργασία και η εμπιστοσύνη μεταξύ των γονέων μέσα από το παιχνίδι. Οι ίδιοι οι γονείς που συμμετείχαν στο εργαστήριο δήλωσαν ότι έμαθαν να λειτουργούν ομαδικά,  να συζητούν,  να εμπιστεύονται την ομάδα ακόμη κι αν διαφωνούν. Κυρίως όμως, διασκέδασαν, γέλασαν, γνωρίστηκαν καλύτερα μεταξύ τους και έμαθαν να λειτουργούν καλοπροαίρετα, σεβόμενοι ο ένας τον άλλον. Ελπίζουμε αυτός να είναι ο σπόρος για τη δημιουργία ενός γενικότερου κλίματος χαράς, αλληλοσεβασμού και ομαδικότητας και για τη τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των παιδιών του σχολε

Βασιλικός και λαογραφία

Φυτό της οικογένειας των χειλανθών, πολυετές, με φύλλα και άνθη εξαιρετικά εύοσμα, ο «ώκιμος ο βασιλικός» είναι το δημοφιλέστερο ελληνικό φυτό, αγαπητό στις νοικοκυρές, που φροντίζουν να έχουν τουλάχιστον μια γλάστρα του στον κήπο ή το παράθυρό τους. Πλατύφυλλος, σγουρός ή σαραντάφυλλος θεωρείται από το λαό το σύμβολο του έρωτα και της αιώνιας αγάπης, μα και θυμητικό υποσχέσεων και όρκων που δόθηκαν: «Βασιλικέ μου της βραγιάς και κρίνε μου του δάσους άχου, εγώ, πουλάκι μου, και πώς να σε ξεχάσω. Στο παραθύρι που ‘σαι εσύ βασιλικός δεν πρέπει γιατ’ είσαι συ ο βασιλικός κι οπ’ έχει μάτια ας βλέπει. Βασιλικό και ρόζμαρι κι ανθό του γλυκανίσου ο έρωτας τα μάζεψε κι έκαμε το κορμί σου.» Ο βασιλικός έχει ξεχωριστή θέση στην ελληνική λαϊκή παράδοση και χάρη στην συμμετοχή του στη χριστιανική εκκλησιαστική λατρεία. Βασιλικό βυθίζει ο ιερέας στον αγιασμό για να ραντίσει τους πιστούς, σε κλωνάρια βασιλικού τοποθετείται και ο σταυρός στις 14 Σεπτεμβρίου, εορτή του Σταυρού, αφού το αρω