Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2009

12ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους


Από 5 ως 12 Δεκεμβρίου 2009 πραγματοποιείται στον Πύργο, την Αρχαία Ολυμπία, την Αμαλιάδα και άλλες πόλεις της Ηλείας το 12ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.

Θα προβληθούν ταινίες επαγγελματιών, μέσω των οποίων εκπροσωπούνται 30 χώρες από όλες τις ηπείρους, με επίκεντρο την παιδική και νεανική ηλικία, που διέπονται από τις αρχές που έχει θεσπίσει η UNICEF και η UNESCO.

Παράλληλα πραγματοποιείται και η 9η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας - Camera Zizanio, όπου διαγωνίζονται ταινίες παιδιών, οι οποίες έχουν γίνει στο πλαίσιο σχολικών δραστηριοτήτων ή από ατομική πρωτοβουλία, από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν διάφορες παράλληλες δράσεις:
- εργαστήρια σκηνοθεσίας, μοντάζ σεναρίου, φωτογραφίας κ.α.
- καθημερινή κυκλοφορία της εφημερίδας Ζιζάνιο, που συντάσσεται από παιδιά
-παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις ζωγραφικής, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις και πολλά άλλα.

Η συμμετοχή των μαθητών σε όλες τις δραστηριότητες είναι δωρεάν. Μόνο για τις ταινίες του διαγωνιστικού προγράμματος και της ενότητας «Μαθήματα στο Σκοτάδι» υπάρχει εισιτήριο 3 ευρώ.

Οι προβολές των ταινιών του διαγωνιστικού τμήματος του Φεστιβάλ και του Camera Zizanio θα γίνουν στην Αθήνα από 17 ως 22 Δεκεμβρίου 2009 στον κινηματογράφο ΦΙΛΙΠ, Θασου 11, Πλατεία Αμερικής.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.neanikoplano.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου