Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

12ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους


Από 5 ως 12 Δεκεμβρίου 2009 πραγματοποιείται στον Πύργο, την Αρχαία Ολυμπία, την Αμαλιάδα και άλλες πόλεις της Ηλείας το 12ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.

Θα προβληθούν ταινίες επαγγελματιών, μέσω των οποίων εκπροσωπούνται 30 χώρες από όλες τις ηπείρους, με επίκεντρο την παιδική και νεανική ηλικία, που διέπονται από τις αρχές που έχει θεσπίσει η UNICEF και η UNESCO.

Παράλληλα πραγματοποιείται και η 9η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας - Camera Zizanio, όπου διαγωνίζονται ταινίες παιδιών, οι οποίες έχουν γίνει στο πλαίσιο σχολικών δραστηριοτήτων ή από ατομική πρωτοβουλία, από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν διάφορες παράλληλες δράσεις:
- εργαστήρια σκηνοθεσίας, μοντάζ σεναρίου, φωτογραφίας κ.α.
- καθημερινή κυκλοφορία της εφημερίδας Ζιζάνιο, που συντάσσεται από παιδιά
-παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις ζωγραφικής, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις και πολλά άλλα.

Η συμμετοχή των μαθητών σε όλες τις δραστηριότητες είναι δωρεάν. Μόνο για τις ταινίες του διαγωνιστικού προγράμματος και της ενότητας «Μαθήματα στο Σκοτάδι» υπάρχει εισιτήριο 3 ευρώ.

Οι προβολές των ταινιών του διαγωνιστικού τμήματος του Φεστιβάλ και του Camera Zizanio θα γίνουν στην Αθήνα από 17 ως 22 Δεκεμβρίου 2009 στον κινηματογράφο ΦΙΛΙΠ, Θασου 11, Πλατεία Αμερικής.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.neanikoplano.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πιο... ανοιξιάτικα Χριστούγεννα!

Ήταν μία ΥΠΕΡΟΧΗ ημέρα!  Η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Βριλησσίων τα είχε όλα: παιδικά εργαστήρια, φαγητό και ζεστό κρασί, παιχνίδι, χορό, Άγιο Βασίλη, μικρούς πιανίστες με μεγάλο ταλέντο, λαχειοφόρο αγορά, χριστουγεννιάτικο bazaar, έναν καταπληκτικό ήλιο, χαρά και πολλά χαμόγελα.  Ο ανοιξιάτικος καιρός μας έκανε το χατήρι. Όλα κύλησαν καλά και η συμμετοχή παιδιών και γονέων ήταν μεγάλη.  Το προαύλιο του σχολείου γέμισε τραπέζια φαγητού, Dj Set (ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αλέξανδρο Χέντον), facepainting με την ευγενική χορηγία της Oriflame , χορευτές με την καθοδήγηση χορεύτριας από το Planet , ρεσιτάλ πιάνου από τον Χρήστο Γαλίτη και τους μαθητές του και κάλαντα από τους μαθητές του σχολείου.  Στην Αίθουσα Εκδηλώσεων κάναμε τις αγορές μας από το Χριστουγεννιάτικο Bazaar.  Στον 1ο όροφο του σχολείου οι αίθουσες γέμισαν δραστηριότητες και εργαστήρια: - Αγώνες σκάκι με την καθοδήγηση του Στάθη Γαζή - Ρομπο

Όταν οι γονείς μαθαίνουν... παίζοντας

Με απόλυτη επιτυχία ολοκλήρώθηκε το βιωματικό εργαστήριο της Μαρίας Μπαλωτή "Παιχνίδια για Καλό Σκοπό", στο οποίο συμμετείχαν γονείς από όλες τις τάξεις του σχολείου. Η συστημική ψυχολόγος και μητέρα τριών παιδιών του σχολείου μας, κατάφερε να δημιουργήσει εξ αρχής μία οικεία και ζεστή ατμόσφαιρα ανάμεσα στους γονείς με αποτέλεσμα μια εξαιρετικά εποικοδημητική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες. Στόχος ήταν να προαχθεί η συνεργασία και η εμπιστοσύνη μεταξύ των γονέων μέσα από το παιχνίδι. Οι ίδιοι οι γονείς που συμμετείχαν στο εργαστήριο δήλωσαν ότι έμαθαν να λειτουργούν ομαδικά,  να συζητούν,  να εμπιστεύονται την ομάδα ακόμη κι αν διαφωνούν. Κυρίως όμως, διασκέδασαν, γέλασαν, γνωρίστηκαν καλύτερα μεταξύ τους και έμαθαν να λειτουργούν καλοπροαίρετα, σεβόμενοι ο ένας τον άλλον. Ελπίζουμε αυτός να είναι ο σπόρος για τη δημιουργία ενός γενικότερου κλίματος χαράς, αλληλοσεβασμού και ομαδικότητας και για τη τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των παιδιών του σχολε

Βασιλικός και λαογραφία

Φυτό της οικογένειας των χειλανθών, πολυετές, με φύλλα και άνθη εξαιρετικά εύοσμα, ο «ώκιμος ο βασιλικός» είναι το δημοφιλέστερο ελληνικό φυτό, αγαπητό στις νοικοκυρές, που φροντίζουν να έχουν τουλάχιστον μια γλάστρα του στον κήπο ή το παράθυρό τους. Πλατύφυλλος, σγουρός ή σαραντάφυλλος θεωρείται από το λαό το σύμβολο του έρωτα και της αιώνιας αγάπης, μα και θυμητικό υποσχέσεων και όρκων που δόθηκαν: «Βασιλικέ μου της βραγιάς και κρίνε μου του δάσους άχου, εγώ, πουλάκι μου, και πώς να σε ξεχάσω. Στο παραθύρι που ‘σαι εσύ βασιλικός δεν πρέπει γιατ’ είσαι συ ο βασιλικός κι οπ’ έχει μάτια ας βλέπει. Βασιλικό και ρόζμαρι κι ανθό του γλυκανίσου ο έρωτας τα μάζεψε κι έκαμε το κορμί σου.» Ο βασιλικός έχει ξεχωριστή θέση στην ελληνική λαϊκή παράδοση και χάρη στην συμμετοχή του στη χριστιανική εκκλησιαστική λατρεία. Βασιλικό βυθίζει ο ιερέας στον αγιασμό για να ραντίσει τους πιστούς, σε κλωνάρια βασιλικού τοποθετείται και ο σταυρός στις 14 Σεπτεμβρίου, εορτή του Σταυρού, αφού το αρω