Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2009

Διαδίκτυο - Ψυχαγωγία και ΕκπαίδευσηΚυριακή στο σπίτι με τα παιδιά. Έξω βρέχει, άρα οι επιλογές διασκέδασης είναι μάλλον περιορισμένες. Εντάξει, διαβάσαμε τη Μάγισσα Φρικαντέλα, παίξαμε Μονόπολη, χαζέψαμε και με το μοδάτο Gummy Bear στο DVD. Τώρα τι άλλο; Πάλι τηλεόραση;

Ίσως. Αν δεν υπάρχει το ίντερνετ στο σπίτι. Γιατί, αν υπάρχει, οι επιλογές μας αυξάνονται. Για τις μαμάδες και τους μπαμπάδες που επιδίδονται τακτικά στο netsurfing, υπάρχουν πολλές σελίδες που απευθύνονται μόνο σε παιδιά, γεμάτες με ευχάριστες και απόλυτα ασφαλείς δραστηριότητες.

Μια από αυτές τις σελίδες είναι και τα Παιδικά, μια σελίδα που συχνά επισκέπτομαι κι εγώ για να βρω παραμύθια, παροιμίες και αινίγματα για ανάγνωση, υλικό για ζωγραφική και χειροτεχνίες, να συμβουλευτώ τη στήλη για τα διάφορα έθιμα και τις εορταστικές παραδόσεις και για πολλά άλλα.

Για όσους πάλι είναι γνώστες ξένων γλωσσών, υπάρχουν άπειρες σελίδες από άλλες χώρες με αντίστοιχο υλικό, για την ψυχαγωγία αλλά και την ταυτόχρονη εκπαίδευση των παιδιών, όπως η DLTK’s Sites for Kids ή η Mes Coloriages. Γιατί να μην συνδυάσουμε το τερπνόν μετά του ωφελίμου;

(Κατάλληλη για την εποχή και γεμάτη πρωτότυπες - αλλά και παραδοσιακές - ιδέες για χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες είναι και η σελίδα του Pathfinder http://christmas.pathfinder.gr/child-xmas,που απευθύνεται και σε μικρούς και σε μεγάλους.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου