Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2009

Μαγικά Χριστούγεννα


Τα μαγικά Χριστούγεννα είναι κάτι που όλοι από παιδιά ονειρευόμαστε. Γι’ αυτό προετοιμαζόμαστε από νωρίς για τις γιορτές, γι’ αυτό αγοράζουμε ό,τι πιο εκλεκτό επιτρέπει η τσέπη μας, γι’ αυτό στολίζουμε το σπίτι και τα μπαλκόνια μας, γι’ αυτό φροντίζουμε να υπάρχουν πάντα δώρα κάτω από το δέντρο μας.

Η μαγεία των Χριστουγέννων, όμως, δεν έρχεται από αυτά που παίρνει κανείς, αλλά από αυτά που προσφέρει. Με απλά πράγματα, ενδείξεις αγάπης σε συγγενείς και φίλους, γνωστούς και μη, που σχεδόν όλοι μπορούμε να κάνουμε, θα νιώσουμε αυτή τη μαγεία να πλημμυρίζει και τη δική μας καρδιά, και το δικό μας σπιτικό. Αν όχι όλα, μπορούμε να κάνουμε κάποια από τα παρακάτω :

- Να επισκεφτούμε κάποιον που μένει σε απομακρυσμένη περιοχή και ξέρουμε ότι δεν έχει το μέσο ή την οικονομική δυνατότητα να έρθει σε εμάς.

- Να επισκεφτούμε τη γιαγιά και τον παππού ή τους ηλικιωμένους θείους στο χωριό ή, ακόμα καλύτερα, να τους φιλοξενήσουμε στο σπίτι μας τις μέρες των γιορτών.

- Να πάμε με τους ηλικιωμένους συγγενείς μας, που δεν μπορούν να μετακινηθούν εύκολα μόνοι τους, στην εκκλησία και να ψάλουμε όλοι μαζί τα χριστουγεννιάτικα τροπάρια.

- Να κλείσουμε την τηλεόραση και να περάσουμε ένα ολόκληρο απόγευμα παίζοντας επιτραπέζια ή ηλεκτρονικά παιχνίδια ή διαβάζοντας παραμύθια με τα παιδιά μας.

- Να δημιουργήσουμε μαζί με τα παιδιά το δικό μας ομαδικό παιχνίδι.

- Να κάνουμε όλοι μαζί χριστουγεννιάτικες  ζωγραφιές και στολίδια.

- Να ψήσουμε τα δικά μας γλυκά για να μοσχομυρίσει το σπίτι.

- Να χαρίσουμε τα γλυκά που εμείς φτιάξαμε (και πέτυχαν!) σε συγγενείς και φίλους.

- Να κάνουμε ένα δώρο σε κάποιον που ξέρουμε ότι πραγματικά το χρειάζεται.

- Να χαρίσουμε παιχνίδια ή ρούχα (αν όχι καινούρια, τουλάχιστον καθαρά και περιποιημένα) σε ένα παιδί που ξέρουμε ότι οι γονείς του δεν έχουν τη δυνατότητα να του πάρουν.

- Να χαρίσουμε το χρέος που μας οφείλει κάποιος που ξέρουμε ότι θα περάσει δύσκολα Χριστούγεννα.

- Να κάνουμε κάποια από τα ψώνια μας στο μαγαζάκι της γειτονιάς που ξέρουμε ότι δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα/ ότι έχει μια οικογένεια να θρέψει.

- Να καλέσουμε στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι όλους αυτούς που αγαπάμε και δεν έχουμε την ευκαιρία να βλέπουμε συχνά.

- Να καλέσουμε στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι τα άτομα που ξέρουμε ότι θα περάσουν μόνα τις γιορτές (και να τους κάνουμε κι ένα δωράκι, όπως και στους άλλους καλεσμένους!)

- Να κρατήσουμε μια καλή μερίδα από το χριστουγεννιάτικο φαγητό για το γείτονα ή το γνωστό που ξέρουμε ότι θα περάσει τα Χριστούγεννα μοναχικά και φτωχικά.

- Να πάμε στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι που μας κάλεσαν φίλοι και συγγενείς που δεν βλέπουμε συχνά.

Σίγουρα υπάρχουν κι άλλα πράγματα που θα δείξουν την αγάπη και τη συμπόνια μας στους άλλους και θα φέρουν τη μαγεία των Χριστουγέννων μέσα μας. Ακολουθήστε την καρδιά σας και αποκλείεται να κάνετε λάθος.

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου