Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2009

Το χωριό του Άη Βασίλη στη Δράμα


ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ
Κάθε Χριστούγεννα τα ΜΜΕ μάς βομβαρδίζουν με εικόνες εορταστικών πόλεων των σκανδιναβικών χωρών, καλώντας μας να τις επισκεφτούμε για να νιώσουμε από κοντά το πνεύμα των Χριστουγέννων και να συναντήσουμε τον Άγιο Βασίλη. Πολύ πιο κοντά μας όμως, στην πόλη της Δράμας, μας καλεί ένα εξίσου υπέροχο σκηνικό. Μια πρωτεύουσα των Χριστουγέννων, μια Ονειρούπολη, που κλείνει στη ζεστή αγκαλιά της όλη την κατάνυξη των άγιων ημερών, με εκδηλώσεις που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους, έτσι, για να νιώσουν όλοι ξανά παιδιά με καλοσύνη και αγάπη στην καρδιά.

Από τις 3 Δεκεμβρίου 2009 μέχρι τις 3 Ιανουαρίου 2010, ο Δημοτικός Κήπος και η πλατεία Ελευθερίας της Δράμας μεταμορφώνονται σε ένα πραγματικό χωριό του Άη Βασίλη. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη δράση που πραγματοποιείται στη χώρα μας. Το πρόγραμμα της Ονειρούπολης περιλαμβάνει δεκάδες εκδηλώσεις και δραστηριότητες, από την πρώτη ως την τελευταία μέρα, πρωί και απόγευμα. Φιλοξενεί δωρεάν δράσεις και εκπλήξεις τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους επισκέπτες της στα πολλά ξύλινα σπίτια του παραμυθένιου χωριού.

Εκεί θα βρείτε το σπίτι του Άη Βασίλη, το Παραμυθόσπιτο και τον Κινηματογράφο της Ονειρούπολης, το Ταχυδρομείο της Ονειρούπολης, για να γράψετε και να στείλετε γράμμα στον Αη Βασίλη, το Εργαστήρι του Αη Βασίλη, τα Ζαχαρομαγειρέματα, το Σπίτι του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου, το«Hi – Tech εργαστήρι των ξωτικών», Το Ατελιέ των Ξωτικών, το Σπίτι του Αρκτούρου, το σπίτι της Οικοπεριπέτειας και τις νεότερες δράσεις, που είναι το Εργαστήρι Κατασκευής Επιτραπέζιου Παιχνιδιού, όπου τα παιδιά κρατάνε το παιχνίδι που δημιούργησαν, η Σχεδία στην Πόλη, το σπιτάκι του Χαμόγελου του Παιδιού και πολλές πολλές άλλες ευκαιρίες για δράση και μάθηση.

Στο Κέντρο Πληροφοριών και Τουριστικής Προβολής θα ενημερωθείτε για τα θέματα της Ονειρούπολης, αλλά και γενικότερα της Δράμας. Στο συγκεκριμένο σπιτάκι θα βρείτε και θα πάρετε το πρόγραμμα της Ονειρούπολης και τουριστικά φυλλάδια, θα μάθετε για την πόλη και το νομό Δράμας, αλλά και θα πληροφορηθείτε για το που θα μείνετε, που θα φάτε, πως θα ψωνίσετε, πως θα διασκεδάσετε κλπ.

Η Ονειρούπολη συμβουλεύει:
• Μην ξεχάσετε γαντάκια, σκουφάκια, κασκολάκια για τις κρύες νύχτες.
• Φωτογράφος θα υπάρχει, αλλά πάρτε και τη φωτογραφική σας μηχανή.
• Διατηρήστε την Ονειρούπολη καθαρή.

Είσοδος: Ελεύθερη
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, 10.00-14.00 και 17.30-21.00.

Περισσότερα: http://www.infokids.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου