Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010

Το Χαμόγελο του Παιδιού


Η έμπνευση για τη δημιουργία του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ανήκει σε ένα παιδί. Ο μικρός Ανδρέας Γιαννόπουλος, ένα ξανθό αγγελούδι με γαλανά μάτια, που δεν είναι πια κοντά μας, οραματίστηκε μια οργάνωση που θα προστάτευε όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως εθνικότητας και φυλής, και θα φρόντιζε με κάθε τρόπο να εξασφαλίζει το χαμόγελό τους.

Έτσι κι έγινε. Από το 1995 που ιδρύθηκε μέχρι και σήμερα, εκατοντάδες παιδιά έχουν ξαναβρεί το χαμόγελο που το ακατάλληλο περιβάλλον και οι σκληρές συνθήκες διαβίωσης τούς στερούσαν. Το «Χαμόγελο του Παιδιού», που κάθε χρόνο αναπτύσσεται όλο και περισσότερο, αξιοποιεί όλα τα μέσα που διαθέτει ώστε να παρεμβαίνει και να λύνει τα -συχνά ζωτικής σημασίας- προβλήματα των παιδιών, διασφαλίζοντας τη σωματική, ψυχική και πνευματική ακεραιότητά τους.

Τα μέσα που αξιοποιεί πολλά: Εθνική τηλεφωνική γραμμή SOS, Τμήμα κοινωνικής και ψυχολογικής στήριξης, Κέντρο στήριξης παιδιού και οικογένειας, Ραδιοδίκτυο, Ασύρματο δίκτυο, Οχήματα στήριξης, κ.α.

Οποτεδήποτε κι αν ειδοποιηθούν οι άνθρωποι του «Χαμόγελου του Παιδιού» σπεύδουν να προσφέρουν στα παιδιά την προστασία και την υποστήριξη που χρειάζονται, και τη φιλοξενία, προσωρινή ή μόνιμη, μέχρι να είναι βέβαιοι ότι τα παιδιά δεν τους χρειάζονται πια.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» είναι ένας οργανισμός που συνεργάζεται στενά με τις υπηρεσίες του κράτους (Αστυνομία, Εισαγγελίες, Νοσοκομεία κ.α.), όπου υπάρχουν άνθρωποι ευαισθητοποιημένοι που συμβάλουν στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των παιδιών, αλλά στηρίζεται κυρίως στο έργο και την ενίσχυση των απλών ανθρώπων που σπεύδουν να βοηθήσουν οικονομικά και υλικά, αλλά και επανδρώνουν τις υπηρεσίες του οργανισμού.

Για την ακατάπαυστη προσφορά του και το εξαιρετικής σπουδαιότητας έργο του, το «Χαμόγελο του Παιδιού» έχει διακριθεί, ενώ συνεργάζεται με σημαντικούς διεθνείς φορείς, όπως το Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Κακοποιημένα παιδιά (με έδρα την Ουάσινγκτον των ΗΠΑ), το Διεθνές Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Κακοποιημένα παιδιά (Πρόγραμμα Amber Alert), την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τα Παιδιά του δρόμου (EFSC), το Διεθνές Δίκτυο Τηλεφωνικών Γραμμών Υποστήριξης Παιδιών (CHI) και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τα Εξαφανισμένα και Σεξουαλικά Κακοποιημένα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου